Eksspordinõunik jõudis kohtumaratoni finišisse kaotajana

Lauri Habakuk
, Pärnu Postimehe tegevtoimetaja
Copy
Kolmest kohtuastmest õigust otsinud Uno Koort ei nõustu kohtuprotsessist rääkima. Küll on ta märkinud, et pole algusest peale süüdistusega rahul olnud.
Kolmest kohtuastmest õigust otsinud Uno Koort ei nõustu kohtuprotsessist rääkima. Küll on ta märkinud, et pole algusest peale süüdistusega rahul olnud. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavalitsuse kunagine spordinõunik Uno Koort on jäänud toimingupiirangu rikkumises ja soodustuskelmuses ning Pärnu Kalevi tenniseklubi soodustuskelmuses süüdi nii Pärnu maakohtus kui Tallinna ringkonnakohtus. Üleeile tõkestasid kohtunikud oma süütuses veendunud Koordi liikumistee: riigikohus ei võtnud tema advokaadi kaebust menetlusse.

Niisiis jäi jõusse Koortile mõistetud poolteise aasta pikkune tingimisi vangistus. Türmi ei tule minna, kui süüdimõistetu ei pane kaheaastase katseaja jooksul toime kuritegu. Tenniseklubile määras kohus 5000eurose rahalise karistuse. Pärnu linnale peab klubi tagasi maksma eesmärgipäratult kasutatud raha.

​Koort pole iialgi nõustunud prokuratuuri süüdistusega, nagu ta oleks kasutanud linna toetusi laenudeks ja investeeringuteks. “No ma pole algusest peale (süüdistusega, L. H.) rahul,” põhjendas kunagine spordinõunik mullu novembris maakohtu otsuse edasikaebamist. Pärast ringkonnakohtu otsuse apelleerimist keeldus ta protsessist rääkimisest sootuks. Niisamuti eile.

“Ei ole mul midagi kommenteerida,” lausus Koort enne kõne katkestamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles