Tommy Cashi ja Rick Owensi ühisnäitus KUMUs avatud viimast nädalat

Kultuuritoimetus
Copy
Külastajad Tommy Cashi ja Rick Owensi näituse avamisel.
Külastajad Tommy Cashi ja Rick Owensi näituse avamisel. Foto: Konstantin Sednev

Kumu kunstimuuseumis on viimast nädalat avatud ainulaadne kaasaegse visuaalkultuuriga tegelev näitus „Tommy Cash ja Rick Owens. Süütud ja neetud“. See on erakordne võimalus näha maailmakuulsa moelooja Rick Owensi ja Eestist pärit laia rahvusvahelise haardega räppari Tommy Cashi loomingut ühes näituseruumis.

Laupäeval, 14. septembril toimub näituse finissage, mille raames on kavas:

Kell 13–15 töötuba «Rekonstruktsioon kui moeloome», juhendaja moedisainer Piret Puppart

Kell 14 venekeelne ekskursioon näitusel

Kell 15 eestikeelne ekskursioon näitusel

Kell 16 vestlus «Tommy Cashi maailm», muusikaajakirjanik Siim Nestor ja filmiteoreetik Johannes Lõhmus

Millega on laetud Eesti räppstaari Tommy Cashi maailm? Visuaalse materjaliga illustreeritud vestlust Tommy Cashi sisulistest mõjutajatest, kultuurilistest kokkupõrgetest ja väljendusvahenditest muusikavideotes ning pildikeeles viivad läbi muusikaajakirjanik Siim Nestor ja filmiteoreetik Johannes Lõhmus.

Muusikamaailmast kunsti liikunud Tommy Cashi ja Ameerika moedisainerit Rick Owensit seob huvi visuaalkultuuris ringlevate veidrate, marginaalsete või piire ületavate teemade vastu. Mõlema autori loomingut iseloomustab julge ümberkäimine inimkehaga, teadlik fetišikultuuriga mängimine ja mittebinaarne soorepresentatsioon. Tommy Cashi nägemus väljendub jõulises ja ootamatus, mitmevärviliselt teostatud pildikeeles. Sarnaste teemadega töötav Rick Owens on tuntud oma valdavalt monokroomse ja minimalistliku käekirja järgi, mis avaldub lisaks rõivastele ka mööblidisainis ja aksessuaarides. Rahvusvaheline näituseprojekt on lavastatud tervikinstallatsioonina, milles Tommy Cashi ja Rick Owensi soolopraktikad põimuvad ühiselt loodud ja mõlemat kunstnikku siduvates teostes.

Kuraator: Kati Ilves

Näituse kujundus: Tõnu Narro, Mihkel Ilus, Anna Tumaini

Näituse produtsendid: Tõnu Narro, Elisa Johanna Känd, Anna-Philippa Wolf

Graafiline disain: Tuuli Aule

Teised osalevad kunstnikud ja koostöö: Faig Ahmed, 3DWorld, Scott Laufer, Maison Margiela, James Kerr / Scorpion Dagger, Pintsel

Praeguseks on näituse külastajaid olnud üle 48 000.

Näitus jääb huvilistele avatuks kuni 15. septembrini.

Finissage’i ekskursioonidel ja vestlusel osalemine muuseumipiletiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles