USA president Donald Trump teatas eile õhtul oma ametiaja kolmanda rahvusliku julgeoleku nõuniku John Boltoni vallandamisest. Aga mis viis Boltoni lahkumiseni ja mida tähendab see USA välispoliitikale?

70-aastase poliitikaveterani lahkumist Trumpi administratsioonist saatis praegusele Valgele Majale omane segadus. President andis eile õhtul vallandamisest kogu maailmale teada Twitteri kaudu, kirjutades, et oli Boltoniga mitmetes küsimustes erimeelsustel ning Valge Maja ei vaja enam nõuniku teeneid.

Boltoni enda sõnul nägi tema ametist lahkumine välja aga sootuks teistsugune. Twitteris teatas ta, et pakkus eelmisel õhtul Trumpile, et astub tagasi, kuid Trump olla vastanud: «Räägime sellest homme.» Endine julgeolekunõunik ütles ABC Newsile, et Trump ei palunud tal otseselt ega kaudselt tagasi astuda. «Mõtlesin sellele öö jooksul ja astusin hommikul tagasi,» selgitas ta. 

Bill Clintoni administratsioonis töötanud ja praegu mõttekojas Council on Foreign Relations teadurina ametis olev Martin Indyk ütles New York Timesile, et Trumpi samm viitab soovile olla iseenda julgeolekunõunik.

Kommentaarid (1)
Copy