Gaasitankla rike sunnib Tartu linnaliinibusse tankima poole paagi kaupa (2)

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Ringtee Alexela suur bussitankla oli eile rikkis, nagu ka selle kõrval olev avalik CNG tankla, mis oli lintidega piiratud.
Ringtee Alexela suur bussitankla oli eile rikkis, nagu ka selle kõrval olev avalik CNG tankla, mis oli lintidega piiratud. Foto: Margus Ansu

Eeskätt Tartu linnaliinibusside tankimiseks rajatud suures CNG- ehk surugaasitanklas Ringteel läks inimliku eksituse tõttu umbes kuu tagasi rikki üks kompressor ja nüüd, enne veel, kui varuosad kohale jõudsid, ütles üles ka varukompressor, mistõttu on rivist väljas korraga 48 sõiduki tankimiseks mõeldud tankla, pidi eile kinnitama Alexela juhatuse esimees Aivo Adamson.

See uus Alexela tankla on ehitatud nii, et seal on spetsiaalselt 42 kohta busside aeglaseks tankimiseks öösiti, kui bussid on seisuplatsil. Tartu linnaliinide teenindamiseks on juulis tööd alustanud bussiettevõte Go Bus soetanud linna nõudel 64 gaasibussi.

Teadmine, et tanklaga on midagi juhtunud, jõudis linnavalitsusse üleeile. Eile hommikul sai linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak kinnitada, et tanklarikke tõttu ühistranspordi toimimisel häireid ei ole ja alust pole ka juttudel, et gaas on otsa lõppenud, ehkki Eesti Gaasi Tähe tänava CNG-tankla kui ainsa muu võimaluse kasutajale võib see mulje jääda.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles