PM Türgis. Nigelas seisus Ogier jätkab võitlust: mullu suutsime raskest olukorrast välja tulla

Siim Kaasik, Marmaris
Copy
Sebastien Ogier.
Sebastien Ogier. Foto: OZAN KOSE / AFP

Autoralli MM-sarjas kolmandat kohta hoidev Sebastien Ogier (Citroën) peab Türgi rallilt kirja saama tugeva tulemuse, sest vastasel korral muutub seitsmenda järjestikuse MM-tiitli jahtimine juba ülimalt raskeks.

«Selle aasta Türgi ralli pole ehk nii karm kui mullune, aga reedest kujuneb suur päev. Reedesed olud sarnanevad paljuski eelmisele aastale ja siis sõidetakse pool ralli kogupikkusest, seal võib kõike juhtuda,» kirjeldas Ogier ralli esimest täispikka võistluspäeva.

Teadupärast on Ogier väga tark sõitja, kes suudab end tihti poodiumile nihverdada isegi vähese kiirusega. Prantslase sõnul on Türgi ralli just see koht, kus peaga on võimalik rohkem ära teha kui parema jalaga. Aga suur osa on ka õnnel. «Keegi ei saa teeolusid kontrollida. Siin on palju sektsioone, kus on väga suured kivid. Kui sul pole õnne ja kivile vale nurgaga otsa sõidad, võid vedrustuse lõhkuda. Aga muidugi peame olema ka kiired, sest vajame punkte.»

Mullu samal ajal kaotas Ogier MM-sarja juhtinud Neuville’ile 23 punktiga, kuid suutis ikkagi maailmameistriks tulla. Praegu, neli rallit enne hooaja lõppu on tema kaotus liider Tänakule aga 40 punkti. «Oleme ka paremas seisus olnud, aga alla me kindlasti ei anna. Ülioluline on siit head punktid kirja saada, sest muidu muutub seis väga hapuks. Türgi rallil võib nii palju asju juhtuda, peame olema optimistlikud. Mullu suutsime raskest seisust ikkagi välja tulla,» jäi prantslane optimistlikuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles