Leppeta Brexit tooks kaasa ravimivarude vähenemise ja rahutused (4)

Postimees
Copy
Veoautod Doveri sadamas.
Veoautod Doveri sadamas. Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP / Scanpix

Ühendkuningriigi valitsus pidi parlamendi survel eile avaldama seni salajas hoitud plaani leppeta Brexiti puhuks, mida tuntakse operatsioon Yellowhammeri koodnime all. Karme tagajärgi ennustavas dokumendis hoiatati muu hulgas toidu- ja kütusehindade tõusu, ravimivarude vähenemise ja ka rahutuste eest.

Viie lehekülje pikkuses dokumendis tuuakse välja valitsuse mõjuanalüüs olukorraks, kus Euroopa Liidust lahkutaks ilma lahkumisleppeta. Valitsuse sõnul on nii ettevõttete kui ka avalikkuse valmisolek leppeta Brexitiks madal ning ennustatakse valmisoleku halvenemist, sest siiani pole selgust selle kohta, millistel tingimustel Euroopa Liidust lahkutakse.

Briti meedia teatel on dokument väga sarnane augustis Sunday Timesile lekkinuga, kuid leiti üks suur erinevus – kui lekkinud dokumendi pealkirjas seisis, et tegu on «eeldatava olukorraga», siis nüüd nimetati seda «kõige hullemaks stsenaariumiks». See on pannud ajakirjanduse sahistama, et peaminister Boris Johnsoni valitsus üritab avalikkuse ees leppeta Brexiti mõjusid pehmendada.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles