Pedofiil Epstein võis eelmisel aastal reisida koos varateismeliste tüdrukutega

Copy
Jeffrey Epstein.
Jeffrey Epstein. Foto: Capital Pictures/MediaPunch / PLF/MPI/Scanpix

Eelmisel kuul vanglas enesetapu soovitanud miljonär Jeffrey Epsteini osas algatatud föderaaljuurdluse käigus kahtlustati, et mees käis veel eelmisel aastal alaealiste tüdrukutega välismaal reisimas.

Äsja avaldatud dokumentidest selgus, et USA võimud küsitlesid juulis lennujuhti, kes nägi enda sõnul Epsteini USA Neitsisaartel lennukist väljumas, kaaslasteks kaks tüdrukut, kes võisid olla vaid 11-12-aastased. Teisel korral oli lennujuht näinud Epsteini koos tüdrukuga, kes võis olla vanuses 16-18. Mõlemad juhtumid leidsid aset eelmise aasta juuni ja novembri vahel.

Lennujuhti küsitleti 10. juulil ehk neli päeva pärast Epsteini vahistamist kupeldamissüüdistuste alusel. Teda küsitleti seoses paralleelselt toimunud uurimisega, kus oli luubi all see, kas Epstein rikkus talle pandud teavitamiskohustust. Kuna miljonär kuulus seksuaalkurjategijate nimekirja, oli tal kohustus võimudele oma liikumisest teada anda.

Selle uurimisega seotud materjalid tehti sel nädalal ühe USA väljaande päringu peale avalikuks.

66-aastane Epstein leiti 10. augustil vanglast surnuna. Kuu aega varem oli ta kupeldamissüüdistuste alusel vahistatud.

Joonistus Jeffrey Epsteinist kohtusaalis.
Joonistus Jeffrey Epsteinist kohtusaalis. Foto: JANE ROSENBURG / REUTERS / Scanpix

Kuna Epstein oli varasemalt omaks võtnud Florida osariigis esitatud süüdistuse alaealise prostitutsioonile sundimises, pidi ta end registreerima seksuaalkurjategijate registrisse. Prokuratuuriga kokkuleppe saavutamisega lootis Epstein pääseda tõsisematest föderaalsüüdistustest.

Dokumentide kohaselt palusid föderaalprokurörid uurida Epsteini poolt tehtud reiside kohta. Miljonäril oli kohustus võime teavitada hiljemalt 21 päeva enne välismaale reisimist.

Uurimise järel selgus, et Epstein teavitas USA Neitsisaarte võime Pariisi reisimisest kõigest neli päeva enne lendamist. Ta ei teatanud ühegi teise koha külastamisest, kuid tuvastati, et Epstein jõudis peale Pariisi külastada ka Viini ja Monacot.

Uurijad nõudsid Prantsusmaa, Austria ja Monaco ametivõimudelt välja lennuinfo ning esitasid taotluse jälgimaks Epsteini kontaktnumbrit, mille ta oli välismaal reisimise puhuks pidanud esitama.

Samuti kohtusid uurijad Floridas Miami Heraldi ajakirjanikuga, kelle avaldatud lugude tõttu algatati Epsteini kohta eelmisel aastal föderaaljuurdlus. Kohtumisel saadi nii lennujuhi telefoninumber kui ka teised vihjed, mida uurida.

Kaks päeva enne Epsteini surma kohtusid uurijad USA Neitsisaarte föderaalprokuröriga ning nõustusid teavitamiskohustuse rikkumisega seotud uurimise lõpetama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles