Hüljes aitas Austraalias tabada käpardlikud narkosmugeldajad (1)

Copy
Foto: Sam Cahir / CATERS NEWS / Caters News Agency / Scanpix

Austraalias on kokku viiele mehele esitatud süüdistus seoses hiiglasliku narkolastiga, mille tabamisele aitas kaasa lõunauinakut teinud hüljes.

Politsei korraldas eelmisel nädalal otsingud Austraaliale kuuluval Burtoni saarel. Selle käigus tabati 51-aastane prantslane Antoine Dicenta ja 34-aastane britt Graham Palmer, keda süüdistatakse ühe tonni metamfetamiini, kokaiini ja ecstasy vedamises. Narkootikumid olid peidetud kümnetesse kottidesse, mille olemasolu püüdsid mehed varjata vetikate abil.

Vetikate alla peidetud narkootikumid.
Vetikate alla peidetud narkootikumid. Foto: WA POLICE HANDOUT / EPA / Scanpix

Smugeldajad üritasid politsei eest küll põgeneda, aga nende tee lõikas ära hiiglaslik hüljes. Mõlemale esitati eelmisel nädalal süüdistus seoses suure koguse narkootikumide käitlemisega.Täna esitati süüdistus veel kolmele mehele, kes väidetavalt varasemalt vahistatud kahe mehega koostööd tegid ning tahtsid narkootikume edasi müüa.

Usutakse, et täna süüdistuse saanud kolm meest viibisid teises paadis ning olid valmis narkolaadungi edasi toimetama. Lääne-Austraalia politseijuhi hinnangul suudeti meeste vahistamisega takistada suure rahvusvahelise kuritegeliku ühenduse tööd.

Omapärane politseioperatsioon

Dramaatiliseks kujunenud politseioperatsioon leidis aset Sticki saare lähedal, kust leiti madalikule sõitnud jaht. Võimud arvasid algselt, et jahil viibinud inimesed on merehädas, sest kuskil polnud näha päästepaati.

Ajal, mil päästelennukid arvatavaid merehädalisi otsisid, nägi üks kalamees Burtoni saarel inimesi, kes lennukit nähes end peita üritasid.

Politsei saabudes püüdsid Dicenta ja Palmer oma kummipaadi poole joosta, kuid nende teele sattus ette hiiglaslik magav hüljes. Ehmatusega üles ärganud hüljes hüppas õhku ja kutsus meeste tõttu esile kõva häälitsuse.

Vabatahtlike merepäästjate juhi Damien Healy sõnul oli narkokurjategijatel kaks võimalust: üritada hülgest mööda tungida või lasta end kinni pidada. Mehed otsustasid teise variandi kasuks.

Politseiülemal oli aga narkosmugeldajatele soovitus: «Kui kannad erkroosat särki, siis ära püüa end madalas võsas peita.»

Burtoni saar.
Burtoni saar. Foto: WA POLICE HANDOUT / EPA / Scanpix
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles