Video: Hispaania üleujutused nõudsid kaks inimelu

Copy
Üleujutus Ontinyenti linnas.
Üleujutus Ontinyenti linnas. Foto: Natxo Francés / EPA / Scanpix

Hispaania idarannikul on paduvihm endaga kaasa toonud ulatuslikud üleujutused. Täna teatas meedia, et Albacete provintsi Caudete linnas nõudis looduskatastroof vanapaari elu.

El Paisi teatel jäid 70-aastane mees ja sama vana naine autosse lõksu, kui tulvaveed nende sõiduvahendi kaasa viisid. Ekstreemsed ilmaolud on põhjustanud üleujutusi ka mujal.

Näiteks Valencia piirkonnas Ontinyenti külas tõusis jõgi üle kallaste. Päästa tuli seal 40 inimest ja veel 150 kodudest evakueerida.

Sel nädalal on Hispaaniat tabanud karmid ilmaolud. Eriti tugevalt on paduvihm ja üleujutused mõjutanud just Valencia piirkonda, kus täna kukkus Ontinyenti külas kokku koolimaja sein. Samuti on märgatavalt tõusnud veetase Canyolesi jões ning mitmel pool on üleujutused autod kohalt liigutanud.

Ebatavalised ilmaolud on seotud temperatuuri järsu langusega Hispaania idarannikul, mille põhjuseks on külma õhumassi saabumine. Külm õhumass jõudis Hispaania idarannikule esmaspäeval ning püsib ennustuste kohaselt seal veel kuni homse lõunani. Nädalavahetusel tabab tugev vihmasadu tõenäoliselt ka riigi keskosa.

Almeria, Alicante, Valencia ja Murcia on ilmateenistuselt saanud kõrgeima kategooria hoiatuse tugeva vihmasaju ja tormide tõttu.

Ilmateenistuse pressiesindaja sõnul on intensiivsuse poolest tegu viimase 13 aasta tugevaima tormiga ning tuule kiirus võib kerkida koguni 28 meetrini sekundis. Tulla võib rahet, esineda vesipükse ning tornaadosid. Lainete kõrgus võib küündida nelja meetrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles