Isad-emad segavad oma lapsi treeningutel ja võistlustel (2)

Lenel Karu
Copy
Pildil jagab aktiivne lapsevanem väiksele jalgpallurile juhiseid. Pilt on tehtud 2017. aastal Hillar Otto mälestusturniiril.
Pildil jagab aktiivne lapsevanem väiksele jalgpallurile juhiseid. Pilt on tehtud 2017. aastal Hillar Otto mälestusturniiril. Foto: Margus Ansu

Septembri alul avaldas Tartu FC Helios jalgpalliklubi video «Laske meil mängida», milles treenerid ja lapsed pöördusid lapsevanemate poole palvega võistlustel ja treeningutel vähem sekkuda. «Kuidas teie ennast tunneksite, kui me hakkaksime teie peale karjuma siis, kui teil midagi ebaõnnestub? Me näeme seda üle terve Eesti. Lapsed lõpetavad spordi tegemise, sest surve olla edukas ja teha kõike hästi on lastevanemate poolt väga suur. See võtab ära kogu mängulõbu ja tahte areneda ja paremaks saada,» räägib murelik lapsehääl videos.

​Tartu FC Heliose tegevjuhi ja noortetreeneri Heigo Kosemetsa sõnul ei taha nad kedagi süüdistada, vaid juhivad tähelepanu probleemile, mis on noortejalgpallis väga aktuaalne.

Video ilmumise järel avaldasid Heliosele tänu ka teiste spordialade klubid ning selgus, et see teema puudutab sporti laiemalt. «Tänajate seas oli isegi ujumisklubi, ma ei arvanud, et neil selliseid muresid on,» imestas Kosemets.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles