Helme sõnul saadi eelarve suure pingutusega klappima (6)

Postimees
Copy
Rahandusminister Martin Helme.
Rahandusminister Martin Helme. Foto: Erik Tikan

Rahandusminister Martin Helme ütles pärast neli tundi kestnud nõupidamist, et eelarve kokkupanemisel ollakse graafikus ning valitsus annab eelarve parlamendile üle tõenäoliselt 25. septembril.

Kuna eelarve vajab viimistlemist, ei soovinud rahandusminister võimalikke kärpekohti veel avada, kuid ütles, et kärped koondamisi kaasa ei too ja samuti ei kärbita palku, kirjutab ERR.

«Kokkuhoiukohad on väga erinevad, kõik ministeeriumid on omalt poolt selle kodutöö ära teinud, seal on nii tegelike kulude ärajätmist kui kulude ajatamisi, mingisuguste tegevuste edasi lükkamisi, seal on eurorahade ümbertõstmisi - see on lai arsenal, kuidas on võimalik riigieelarves eesmärke saavutada,» rääkis Helme.

«Ministrid läksid kõik laiali ülesandega mõelda ja vaadata veel kord üle erinevad võimalused, et kas meil on võimalik tekitada lisapuhvrit, et ikkagi mingeid lisakulutusi järgmisel aastal teha, mis on meie jaoks poliitilised prioriteedid. Loomulikult me räägime siin pensionitest, päästjatest õpetajatest, kultuuritöötajatest – see on meie järgmine ambitsioon, aga siin on väga vara veel mingit optimistlikku sõnumit välja anda

Järgmine riigieelarve arutelu on teisipäeval.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles