Trump: Bolton hoidis mind Venezuelaga tegelemisel tagasi

Copy
President Donald Trump.
President Donald Trump. Foto: KEVIN DIETSCH / POOL / EPA

USA president Donald Trump hoiatas neljapäeval, et tema senise riikliku julgeoleku nõuniku lahkumine ei too kaasa Washingtoni positsiooni pehmenemist Venezuela suhtes, kuna John Bolton oli teda Caracase režiimiga tegelemisel taltsutanud.  

Ühendriigid püüavad survestada Venezuela autoritaarset presidenti Nicolás Madurot võimult lahkuma ja tunnustavad alates jaanuarist Lõuna-Ameerika riigi legitiimse liidrina opositsioonijuht Juan Guaidó'd. Boltonit peeti Washingtoni survepoliitika üheks arhitektiks. 

Mõned USA meediaväljaanded on spekuleerinud, et Washington võib pärast Boltoni ametist lahkumist teisipäeval pehmendada oma hoiakut Maduro režiimi suhtes. 

Ühendriikide president aga andis neljapäeval Twitteris vastu ootusi mõista, et tema hoiak karmistub veelgi. 

«Tegelikult olid minu vaated Venezuela aga eriti Kuuba küsimuses John Boltoni omadest palju jõulisemad. Ta hoidis mind tagasi!» kirjutas Trump. 

USA on juba kehtestanud sanktsioonid Venezuela ametnikele ja riigi naftatööstusele. 

Venezuelast on viimastel aastatel majanduskrahhi ja poliitilise kriisi tagajärjel lahkunud miljonid inimesed. Riigis napib toitu ja ravimeid ning valitsus ja elanikud on kimpus kõrge inflatsiooniga. 

Guaidó'd tunnustab Venezuela ajutise presidendina üle 50 riigi, kuid alates 2013. aasta aprillist Venezuelat valitsev Maduro naudib jätkuvalt teiste seas Venemaa, Hiina ja Kuuba toetust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles