Elmari muusikauudised

Liana Zeigo
, Raadio Elmar muusikatoimetaja
Copy
Laulja ja laulukirjutaja Ikevald Rannap
Laulja ja laulukirjutaja Ikevald Rannap Foto: Kaupo Kikkas

Toome teieni raadio Elmar 36. nädala muusikauudised. Ikevald Rannap andis välja esimese souli stiilis loo, müügile tulid Eesti Laul 2020 piletid, Reet Linna tähistab 75. sünnipäeva kontsertidega Tartus, Tallinnas ja Pärnus.

Ikevald Rannap andis välja esimese souli stiilis loo

Ikevald Rannap avaldas uus singli pealkirjaga «Stay». Tegemist on Rannapi esimese souli stiilis looga. «Stay» on ka esimene singel tema peatselt ilmuvalt plaadilt «Synchronize».

Rannapi sõnul sündis lugu «Stay» kunagisest lauluideest, mis tekkis tal ühes Londoni pubis vahetult enne lavale minekut. «Laul on inspireeritud asjade püsimatust loomusest. Meie teele satuvad erinevad olukorrad ja inimesed ning me kunagi ei tea, kui kaua on meil aega võimalik nendega koos veeta,» rääkis laulja.

Ta lisab, et viimase lihvi oma uuele singlile andis ta koos koos professionaalsete laulukirjutajate Fredrik Joakimssoni ja Sebastian Berglundiga.

Ikevald Rannapi uus plaat «Syncronize» jõuab publiku ette lähikuudel. Kuigi Ikevald on varasema 10 aasta jooksul peamiselt andnud välja roki stiilis loomingut, on uuel plaadil kuulda mõjutusi soulist, funkyst ja jazzist. Album on salvestatud 10-liikmelise bändiga rootslasest produtsendi Ricky Delini juhendamisel.

Sunset Waves avaldas laulu «Kõik algab uuesti»

Keila popduo Sunset Waves avaldas üle tüki aja värske laulu, mis kannab pealkirja «Kõik algab uuesti». Uues loos saab bändiliikmete sõnul kuulda suviseid rütme ja tänapäevaselt moodsat meloodiat. Laulu tekst räägib tülidest, erimeelsustest, kuid vastukaaluks ka vaherahust ja leppimisest.

Bändi kuuluvad Deno Külvet ja Roland Saks.

Müügile tulid Eesti Laul 2020 piletid

3. septembril tulid Piletilevis müügile konkursi Eesti Laul 2020 finaali piletid, mille hinnad algavad 25,40 eurost.

Eesti Laul 2020 finaal toimub järgmise aasta 29. veebruaril Saku Suurhallis. Uksed avatakse kell 17.30 ning kontsertprogramm algab kell 19.00. Suurejoonelisele finaalvõistlusele pääseb 12 artisti, kellest üks sõidab Eestit esindama Eurovisiooni lauluvõistlusele Hollandisse. Lisaks on oodata mitmeid üllatusartiste ja huumoriga vürtsitatud meelelahutust.

Siiani pole veel avaldatud, kus toimuvad 13. ja 15. veebruaril poolfinaalid  ning millal nende piletid müügile tulevad, kuid seda infot on lubatud jagada selle kuu lõpus. Igaljuhul, 1. septembrist saab konkursile esitada lugusid ning laulude esitamise tähtaeg on 6. novembril kell 12.00.

Reet Linna tähistab 75. sünnipäeva kontsertidega Tartus, Tallinnas ja Pärnus

Armastatud teletäht, laulja ja laulukirjutaja Reet Linna tähistab sel aastal enda 75. sünnipäeva kontsertidega Tartus, Pärnus ja Tallinnas.

Reet on omaette nähtus Eesti meelelahutusmaailmas, kes on lõbustanud ja köitnud meid juba üle poole sajandi! Tema elurõõmus hoiak ja üdini positiivne ellusuhtumine on olnud eeskujuks paljudele. Ennekõike teame Reeta teleekraanilt ja lavalaudadelt, kuid paljud ehk ei teagi, et tema loodud tekstidele on viisi saanud uskumatult palju Eesti pophitte. «Jambalaya», «Pärlipüüdja», «Sinu valinud ma», «Väikest poissi tean», «Aeg meid muutnud on», «Tulen saarelt», «Oma maa», «Mina ise», «Üks laul, üks viis» ja paljud teised.

Kahetunnisel juubelikontserdil kõlavad ainult Reeda tekstidele kirjutatud laulud. Õhtujuht Jan Uuspõld räägib laulude vahele uskumatuid ja unustamatuid seiku Reeda elust ja tegemistest, seda ikka talle omases huumorivõtmes.

Laval: Reet Linna, Karl Madis, Karl-Erik Taukar, Birgit, Genka, Robert Linna, Noorkuu, Kaire Vilgats, Dagmar Oja ja ansambel Rene Puura juhtimisel. Õhtujuht Jan Uuspõld.

Juubelikontserdid toimuvad:

T 24.09 Tartu Vanemuise Kontserdimaja

K 25.09 Pärnu Kontserdimaja

P 29.09 Tallinna Alexela Kontserdimaja

Ansambel Syne avaldas laulu «Ületunnid»

Aasta alguses tuli 90ndatel tegtsenud ansambel Syne välja värske looga «Taevasina», kevadel järgnes sellele «Viirus» ja ning nüüd on bändil valminud laul «Ületunnid». Värske lugu jutustab kiusatustest, see võib tabada igaüht ja igal pool.

Bändi kuuluvad Veiko Soom, Tarmo Kopti, Raido Lilleberg, Andrus Uuspõld ja Priit Sootla.

Uue laulu autoriteks on Veiko Soom ja Raido Lilleberg.

MandoTrio andis välja enda teise kauamängiva «Nüüd on teadused suured»

MandoTrio uusim väljalase on üldpildis inspireeritud pilguheitest paremasse homsesse, kandes endas tulevikuvaate erinevaid varjundeid. Plaadilt leiab üheksa loo vältel nii meloodilisi mõtisklusi, tantsisklevaid mõttemänge, kuid ka sügavamaid ning tõsisemaid juurdlusi eluolu ning keskkonna teemadel. Albumil teevad kaasa ka Silver Sepp ja Kristiina Ehin laulus «Nõuan Linnurahu»  ning ansambel Riffarrica laulus «Hakkame mehed minema».  

Mando Trio on 2016. aastal alguse saanud omaloomingut ning pärimusmuusikat viljelev koosseis, kuhu kuuluvad kuuluvad Kristjan Kuusmik, Tanel Sakrits ning Hans Mihkel Vares. Lisaks topeltkeelte tärinale kaasavad noormehed enda lugudesse erineval moel nii trummi kui ka bassi.

Ansambel Funkitoli uus laul on meenutus läinud suvest

Funkitoli laulu pealkiri on «Sinu maal». Lugu räägib ühest linnaperest, keda loodushääled maale kutsuvad. Suvel ei saa linnas olla ja maakohti tuleb ülistada niikaua kui neid veel on, usub laulu autor Karmo Toome.

Muusik lisab, et laulu näol on tegu suvemeenutuse ja äratundmisega mõnusast ajast vanaema juures maal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles