Rattasõbrad ja muuseum viivad linlased mõisatuurile  

Laura Vadam
, reporter
Copy
Rattaretk on ühelt poolt sportlik tegevus, teisalt aga kultuuriline, sest näitab pedaalijaile Pärnu säilinud ja hävinud mõisaid. Nii toidab mõisareis keha ja vaimu.
Rattaretk on ühelt poolt sportlik tegevus, teisalt aga kultuuriline, sest näitab pedaalijaile Pärnu säilinud ja hävinud mõisaid. Nii toidab mõisareis keha ja vaimu. Foto: Gerthrud Grents/Sakala

Kui hästi sa tunned oma kodulinna? Selle ajalugu ja taristut: hävinud ja osaliselt säilinud mõisaid ja pärandit ning uue ajastu rattateid ja liikluskultuuri arenguvõimalusi? Ehk väärtuslikke paiku, mis vaid kiviviske kaugusel, ja võimalusi, mille loomiseks-saamiseks tuleb ratturitel valjemat häält teha.

Pärnu muuseum ja liikumine “Pärnu rattarikkaks” ühendavad ­homme käed, kutsudes linlasi retkele “Pärnu mõisad”, mis liidab mõlema poole põhimõtted ja tegevusala.

“Muuseumina on üks meie eesmärke kultuuripärandi tutvusta­mine,” märgib muuseumi arendus- ja turundusjuht Maarja Padari-Kallit. “Kui elaksime nii hästi välja aren­datud kergliiklusteede võrgustikuga linnas nagu Kopenhaagen, ei läheks meie abi ilmselt enam vaja,” arvab “Pärnu rattarikkaks” eestvedaja Margo Märtsoo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles