PM Hollandis. Eesti alagrupp startis kerge üllatusega

Andres Vaher, Rotterdam
Copy
Robert Tähe uus klubikaaslane Oleg Plotnitski (nr 5) andis Ukraina võitu olulise panuse.
Robert Tähe uus klubikaaslane Oleg Plotnitski (nr 5) andis Ukraina võitu olulise panuse. Foto: cev.lu

Võrkpalli EMi Eesti alagrupis pidasid haarava avamängu Ukraina ja Tšehhi, millest ehk väikese üllatusena väljusid 3:1 võitjatena ukrainlased.

Ukraina meeskond mängis viimati EM-finaalturniiril 2005. aastal ehk veel enne Eesti tänase põlvkonna esiletõusu ja hiilgeaegu. Tšehhid on seevastu olnud EMi alatised külalised – kahe aasta eest lõpetati koguni seitsmenda kohaga.

Lätlase Ugis Krastinši juhendatav Ukraina alustas maruliselt, võites esimese geimi 25:21 ja teise 25:19. Kolmas kuulus 25:19 tšehhidele, kuid sellega nende pidu ka lõppes. Viimaseks jäänud neljanda vaatuse võitis Ukraina 25:22 ja mängu seega 3:1.

Üleplatsimeheks kerkis Ukraina 21-aastane nurgaründaja Dmitri Vijetski, kes tõi 23 punkti ja sai pluss-miinus arvestuses kirja näidu +15. Teine nurgaründaja, tuleval hooajal Perugia klubis sel positsioonil Robert Tähega mänguaja nimel võitlema asuv Oleg Plotnitski toetas 15 punktiga. Tšehhi parimatena tõid Jan Hadrava 16 ja Donovan Džavoronok 15 punkti.

Kas säärane tulemus oli eeldatavalt väga tasavägises D-alagrupis Eesti meeskonnale hea või halb, näitavad juba edasised mängud. Eesti kohtub Tšehhiga pühapäeval Rotterdamis, Ukraina on kolmapäeval Amsterdamis meie viimane alagrupivastane.

Kell 18 peab Eesti oma avalahingu, vastaseks maailmameister Poola. Postimees.ee ja Kanal 12 toovad kohtumise otsepildis vaatajateni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles