Ekspertarvamus. Oliver Lüütsepp: Eesti – Poola matš oli tore treeningmäng (1)

Carl-Robert Puhm
Copy
Oliver Lüütsepp.
Oliver Lüütsepp. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Endine Tartu Bigbanki ja praegune Soome kõrgliigaklubi Akaa Volley peatreener juhendav Oliver Lüütsepp ütles Eesti - Poola (1:3) võrkpallimängu järel Postimehele, et mõlemad meeskonnad võtsid EMi avakohtumist treeningmänguna.

«Oli tore treeningmäng. Mõlemad treenerid võtsid seda selgelt ettevalmistava mänguna. Poolakatel on pikk turniir ees ja arvata võis, et nad teevad koosseisus vangerdusi. Eesti käitus samamoodi. Meie koondis panustab rohkem järgmistele mängudele. Tänases kohtumises eeldati ilmselt, et võitu võtta on väga raske - parem siis anda kõigile võimalus.»

Lüütsepa sõnul oli natuke üllatav, et koondise peatreener Cretu algsele plaanile kindlaks jäi. «Huvitav oli, et 1:1 seisult jäädi esialgse plaani juurde ja ei tekkinud kiusatust põhimeestega jätkata. Aga treeneritel on oma kindel nägemus ja neile ei saa seda ette heita. Meie mäng läks kahe geimi jooksul järjest paremaks ja minul oleks küll tekkinud soov seda mängu veel põhimeestega näha, aga ju siis Cretul seda ei tekkinud.»

Tänane mäng näitas, et Eesti saab toetuda laiemale koosseisule. «Hea meel on kindlasti selle üle, et kõik platsile tulijad õnnestusid. See näitab, et meeskonnal on paksust ega toetuta vaid seitsmele mängijale. Kindlasti annab see enesekindlust ka kogu ülejäänud võistkonnale,» kommenteeris Soome kõrgliigaklubi peatreener.

Liigselt rõõmustada tänasest mängupildist siiski ei tasu. «Poolakate suhtumine oli selline nagu oli. Nad võtsid seda kohtumist selgelt treeningmänguna ega tulnud mängima parima häälestatusega. Lisaks jäid neil kõvad ründajad ka pingile. Turniiri jooksul näeme kindlasti oluliselt paremat ja võimsamat Poola koondist.»

Eesti koondisest tõi Lüütsepp esile Markkus Keele esitust.

«Eriti hea meel on Markkus Keele üle. Ta tuli sisse teise geimi keskel ja suutis Eesti viia geimivõiduni. Palju on räägitud Kert Toobali võimalikust lõpetamisest. Selles valguses on  hea on näha, et Markkus tuli ja vedas EMil Poola vastu välja. Eriti paistis, et Keelele sobib koostöö Timo Tammemaaga,» tõi Lüütsepp esile.

Ka Eesti koondise liidrite esitus sisendas optimismi järgmisteks mängudeks. «Robert Täht lahendas rünnakuid väga targalt ja vedas Eestit kaks geimi. Renee Teppani puhul on tähtis, et ta tunneks end platsil hästi. Sel juhul võtab ta julgemaid lahendusi ja on meeskonnale kasulikum. Mulle tundus, et täna oli tal platsil mugav olla,» hindas 33-aastane treener.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles