USA kehtestas Põhja-Koreaga seotud häkkeritele sanktsioonid

Copy
Foto: STEVE MARCUS / REUTERS

USA rahandusministeerium teatas reedel sanktsioonide kehtestamisest kolmele Põhja-Korea valitsusega seotud häkkerirühmitusele, mida kahtlustatakse sadade miljonite dollarite varguses ning mitmetes suurtes küberrünnakutes. 

USA võimud määrasid sanktsioonid rühmitustele Lazarus Group, Bluenoroff ja Andariel, kes röövisid väidetavalt finantsinstitutsioone ning krüptovaluutavahetusi ja korraldasid küberrünnaku 2018. aastal Briti tervishoiusüsteemi vastu. 

Kolme rühmitust seostatakse Põhja-Korea luure üldbürooga (RGB). Häkkerid on loonud mitu arvutiviirust ning proovinud varastada Põhja-Korea valitsuse heaks miljardeid dollareid, teatas Ühendriikide ministeerium. 

"Rahandusministeerium astub samme Põhja-Korea häkkerirühmituste vastu, kes on korraldanud küberrünnakuid ebaseaduslike relva- ja raketiprogrammide rahastamiseks," ütles USA rahandusministri asetäitja terrorismi ja finantsluure küsimustes Sigal Mandelker.

"Me jätkame olemasolevate USA ja ÜRO sanktsioonide jõustamisega Põhja-Korea vastu ning teeme rahvusvahelise kogukonnaga tööd, et parandada rahandusvõrgustike küberjulgeolekut," ütles Mandelker avalduses.  

Sanktsioonide eesmärk on lõigata kõik rühmitustega seotud osapooled ära rahvusvahelisest finantssüsteemist ning anda USA valitsusele volitused külmutada nende varad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles