Valga tänavaehitus on graafikust ees

Tiit Loim
, reporter
Copy
Valga Petseri tänav on juba uue sileda asfaltkatte all. Kuperjanovi ja Petseri tänava nurgal jätkub ringristmiku ehitus.
Valga Petseri tänav on juba uue sileda asfaltkatte all. Kuperjanovi ja Petseri tänava nurgal jätkub ringristmiku ehitus. Foto: Tiit Loim

Valga vald sai mullu toetust tööstusalade teede nüüdisajastamiseks ning plaanis hiljemalt 2020. aasta 31. maiks uuendada Männiku, Petseri ja Saviaugu tänava. Ehitus algas kavandatust varem.

Tööde käigus uuendatakse teekatet Petseri tänavas Karja ristmikust Kuperjanovi tänava ristmikuni. Ümber ehitatakse ka ristmik, kuhu nüüd on varasema kolmnurkse lahenduse asemel valmimas ringristmik. Uuendataval lõigul saab Petseri tänav ka kergliiklustee. Asfaltkate pannakse Saviaugu tänavale ja sinna rajatakse ka kõnnitee.

Karja tänavast Kungla tänava ristmikuni muutub Petseri tänava liiklus ühesuunaliseks, suunaga Kungla tänava poole. Osaliselt, Kuperjanovi tänavast Männiku 9 ja Kuperjanovi 101 kinnistuste sissesõitudeni ehitatakse välja Männiku tänav. Tööde tulemusel paraneb ligipääs ettevõtlus- ja tööstusaladele, mis omakorda peaks soodustama tegutsevate ettevõtete kasvu ning loob eeldused uuteks investeeringuteks.

Valga vallavalitsuse kommunikatsioonijuht Põim Kama ütles, et Petseri tänava tööd edenevad jõudsalt ning algust tehti enne esialgselt kavas olnud tähtaega. Paralleelselt ehitatakse Saviaugu ja Männiku tänavat.

Tööde kogumaksumus jääb suurusjärku 1,5 miljonit eurot, millest pisut rohkem kui miljoni panustas Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles