Minister Kingo kohtub Põlvamaal ettevõtjatega

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Minister Kert Kingo kohtub Põlvamaal ettevõtluse edendajatega. FOTO: Põlvamaa Arenduskeskus
Minister Kert Kingo kohtub Põlvamaal ettevõtluse edendajatega. FOTO: Põlvamaa Arenduskeskus Foto: Põlvamaa Arenduskeskus

Väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Kert Kingo on täna visiidil Põlvamaal, kus külastab kohalikke ettevõtteid ja osaleb piirkonna ettevõtjatega ümarlaual.

«On selge, et Lõuna-Eesti piirkonna kui terviku areng ja edenemine sõltub suuresti ettevõtluse käekäigust ja töökohtade olemasolust,» ütles minister Kingo. «Peame leidma lahendusi, kuidas kohalikku ettevõtlusesse tuua rohkem teadmisi ja kompetentse ja kuidas kogu piirkonda nutikalt arendada. Lõuna-Eesti piirkonna kitsaskohti ja arenguvõimalusi arutati põhjalikult ka ametnike Kagu-Eesti välitöödel, kuid on oluline, et need ei jääks üksnes väljaöeldud mõteteks, vaid leiaksid ka reaalseid lahendusi.»

Minister külastab Põlvas asuvat Eesti kapitalil põhinevat puidutöötlemise ettevõtet Peetri Puit OÜ, mis 2012. aastast tegutseb kaubamärgi ARCWOOD by Peetri Puit all. Ettevõtte käibest moodustab eksport umbes poole ning pidevat koostööd tehakse ka teadusarendusasutustega.

Lisaks külastab minister 270 töötajaga Coop Põlva tarbijate ühistut, mille puhul on tegu maakonna suurima tööandjaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles