Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* Eile avas sotsiaalkindlustusamet endise Türi kolledži ruumes järjelt 18 esinduse, mis pakub tööd 30 kohalikule inimesele. Vastvalminud esinduse kontor võtab inimesi vastu alates tänasest. Sotsiaalkindlustusameti haldusjuhi Seila Hõbe meelest on esinduse avamine Türil kahtlemata kohalikule paikkonnale oluline juba seetõttu, et kaasnes mitukümmend uut töökohta. «Sotsiaalkindlustusamet liigub seda teed, et värbame töötajaid sealt, kust leiame kompetentsi. Me ei piira inimesi sellega, et kui oled Türilt pärit, siis ei saa tulla sotsiaalkindlususametisse tööle,» lausus ta.

* Veterinaar- ja toiduamet (VTA) manitseb Facebookis toiduga kauplejaid sellest neid teavitama. Järva Teataja uuris, kas oma tegevusest tuleb teada anda neilgi, kes Facebooki kaudu marju ja aiasaadusi müüvad, või on nemad sellest kohustusest siiski priid.

* Seda, et koigilased on moosisõbrad, teatakse juba laiemalt, aga et nad suudavad ikka ja jälle põnevate moosimaitsetega üllatada, see jääb tavalisele koduperenaisele mõistatuseks. Tänavusele Koigi mõisa moosikonkursile tõid kohalikud hinnata 16 keedist. Ürituse korraldaja Annela Ojaste ütles, et eraldi konkurssi soolastele ja magusatele moosidele välja ei kuulutatud, kuid üllataval kombel tulid kõik moosid seekord magusad.

* Möödunud nädalal algas Väätsal Pikal tänaval, mis on aleviku üks peatänavaid, jalgrattatee ehitus, mis muudab tiheda liiklusega teel liikumise inimestele oluliselt turvalisemaks. Väätsa endine vallavanem Lauri Läänemets ütles, et Pika tänava ääres või siis selle läheduses elab hulk inimesi, kes seda tänavat üha rohkem kasutavad. «Seda mööda käivad lapsed kooli, rahvamajja ja spordikeskusse ning sama teed kasutatakse ka Eesti jalgrattamuuseumi jõudmiseks,» täpsustas ta.

* Eelmisel reedel vedas Järva-Jaani vanatehnika varjupaiga sõprade klubi Viljandist oma viimsesse puhkepaika nõukogudeaegse harulduse – kombaini Kolos.

* Eelmisel nädalal korraldas korvpalliklubi Seitse E-Piima spordihallis Järvamaa naistele korvpallitreeningu, mis tõi saali 20 huvilist. Treener Viljar Pennert sõnas, et üllatus oli suur, kui ta saalis nii rohkearvulist treeningseltskonda nägi. «Ega ma osanud aimata, palju rahvast kokku tuleb. Viis-kuus huvilist oli kindlalt teada. Lootsime, et ehk tuleb kümme või parimal juhul 15 huvilist,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles