Tartu Välk Balti jäähokiliiga mõtet maha ei mata

Lenel Karu
Copy
Eesti meistrivõistlustel jäähokis võtavad 2019. aasta veebruaris omavahel mõõtu Tartu Välk 494 (kollased) ja Narva PSK (valged).
Eesti meistrivõistlustel jäähokis võtavad 2019. aasta veebruaris omavahel mõõtu Tartu Välk 494 (kollased) ja Narva PSK (valged). Foto: Kristjan Teedema

Eesti, Läti ja Leedu jäähokiliit kuulutasid Vilniuses Baltic Challenge Cupi turniiri pressikonverentsil 2018. aasta novembris välja, et hooajast 2019/2020 luuakse ühine Balti jäähokiliiga. Eesmärk oli kujundada kolme-nelja hooaja jooksul välja üks tugev Balti liiga. Omavahel pidid mängima hakkama kaks klubi Eestist, neli Lätist ja kaks Leedust.

Möödunud nädalal selgus, et plaanid jäävad siiski katki ja Balti jäähokiliigat sel hooajal ei tule. Eestist ei soovinud liigas osaleda ükski klubi ja Leedust oli nõus osalema vaid üks.

Eesti Hoki tegevjuht Rainer Komi on meedias peamise põhjusena nimetanud, et Eesti meistriliiga klubid ei ole veel valmis, et Balti liigas osaleda. Tartu spordiklubi Välk 494 juhatuse liige Timo Lauri lisas, et probleem pole mitte mängijates, vaid rahas. Mängijate tase ja võimekus on piisav, aga info jõudis klubidesse liiga hilja, et plaan eelarvesse mahutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles