Suninen: olen teinud aastaga suure edasimineku

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Teemu Suninen.
Teemu Suninen. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Teemu Suninen on sel hooajal teinud korraliku arenguhüppe, mida hindavad kõrgelt nii meeskonnapealikud kui ka soomlane ise.

Suninen lõpetas Türgi MM-ralli küll neljandal kohal, kuid viimasel päeval alustas ta poodiumikoha nimel võitlust Andreas Mikkelseniga. Kuna aga soomlane kaotas avakatsel difuusori, siis poodiumile sel korral pääseda ei õnnestunud.

«Olen teinud eelmise aastaga võrreldes suure edasimineku. Näitasin kogu nädalavahetuse jooksul vägagi head kiirust, samas suutsin olla stabiilne ja vigu vältida. Oleksin suutnud ka kiiremini sõita, aga siis poleks ma nii kindlalt finišisse jõuda pruukinud,» rääkis Suninen WRC kodulehel antud intervjuus.

«Türgi MM-rallil on rõhk muudel asjadel. Pead jälgima, et suuri kive ei tabaks ja nende vältimiseks on vahest vägagi vähe aega – pead suutma kivid auto alt läbi suunata või oma sõidujoont väga väiksel määral muuta. See pole lihtne,» rääkis Suninen.

Ka meeskonna pealik Rich Millener oli Sunineni sõiduga rahul:«Teemu tegi väga korraliku nädalavahetuse. Hea on näha, kui palju ta aastaga areneda on suutnud. Kiirus oli olemas, samas suutis ta olla stabiilne. Nüüd sõidab ta MM-sarja neljanda koha nimel võidu ja ma ei näe põhjust, miks ta hooaja lõpuks neljas olla ei suudaks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles