E-residente toetav pärnakate idee tõi võidu koju

Karoliine Aus
, reporter
Copy
Pärnu koostöötamiskeskuse Forwardspace esindus tõi häkatonilt võidu koju.
Pärnu koostöötamiskeskuse Forwardspace esindus tõi häkatonilt võidu koju. Foto: Maido Parv

Möödunud nädalavahetusel toimus Vormsi saarel Garage48 häkaton, mida vedas Eesti e-residentsuse meeskond. Pärnu koostöötamiskeskuse Forwardspace tiimil läks suisa nii hästi, et koju tagasi tuldi võiduga.

 

Kolmepäevase ürituse eesmärk oli lahendada probleeme, mis e-residente praegu tabavad. Ligemale 300 inimest soovis osaleda, kuid välja valiti neist 60. “Algul oli ideid kokku umbes 20,” ütles Agnes Talalaev, kes koos Oliver Silla ja Kristine Kiviga koostöötamiskeskust esindas.

“Läksime häkatonile ideega kaardistada ära kõik maailma koostöötamiskeskused, et igasse viia info e-residentsuse kohta,” seletas Talalaev pärnakate mõtet, mille juhtlause oli “Killuke Eestit igal pool”.

Kuna häkatonid algavad üldjuhul ideeturuga, kus tiimid või isikud omale mõttekaaslasi otsivad, õnnestus päranakatelgi kaks meeskonnaliiget juurde saada: disainer Sander Kalmus ja Ivar Veskioja. Abiks olid mentoridki.

“Väikeste unepausidega terve nädalavahetuse jooksul muutus meie algidee viis korda,” tutvustas Talalaev protsessi. Pühapäevaks olid rollid meeskonnas suurepäraselt jagatud ja kõik töötas õlitatult.

Selle lühikese ajaga sai Forwardspace’i tiim 20 päris pakkumist platvormile, mis aitab e-residentidel lihtsamalt Eesti ettevõtete teenuseid leida. “Üllatas, et inimesed vastasid töömeilile isegi laupäeva õhtul kell kaheksa,” imestas Talalaev. 

Häkaton lõppes oma idee esitamisega žüriile. “Me võitsime!” rõõmustas Talalaev. Ei tema ega kaaslased osanud seda oodata. Žürii põhjendas, et tegu oli kõige käegakatsutavama ja e-residentide kogukonda toetavama ideega.

Meeskond plaanib mõtte elluviimist jätkata ja juba kolmapäeval esineb Talalaev eID foorumil, et teenusest rääkida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles