Viis sammu klassikalise inglise maakodu kujundamiseks

Kodu.postimees.ee
Copy
Foto: Shutterstock

Inglise maakodu stiil on paljudele eestlastele südamelähedane. Architectural Digest juhendab, kuidas endale sellist kodu kujundada.

Hubane istumisala ühes raamatutega

Ühes korralikus inglise maakodus on hubane istumisala, eelistatult maast laeni kõrguvate raamaturiiulite kõrval. Istumisala koosneb kas mitmest diivanist või diivanist ja tugitoolidest, kusjuures need peavad olema pehmed ja kohevad ning kaetud erimustriliste patjadega. Minimalismil ei ole siin kohta.

Foto: Shutterstock

Toataimed

Lõikelilled on toredad ja neid leidub inglise maakodu akendel ja kaminasimsil ka, aga tõelise soojuse toovad tubadesse toataimed. Enamasti istutatakse need klassikalistesse punastesse savipottidesse, edevad ümbrispotid siia ei sobi.

Mahedad toonid

Inglise maakodus armastatakse värve küll, aga need toonid on mahedad, kohati pastelsedki. Kahvaturoosa, mahe kollane ja rohelise vähemjõulised toonid on täpselt need,  mida seda tüüpi majades kindlasti kohtab. Aga neid segatakse omavahel väga julgelt.

Naturaalsed kangad

Polüestrit inglise maakodus ei kohta. Siin on au sees villane, puuvillane ja linane, muid materjale ei tunnistata. Värvivalik on sellegipoolest rikkalik, klassikalise linasetooniga kindlasti ei piirduta. 

Korralik esik

Inglise maakodu juurde kuulub kindlasti korralik niinimetatud mudroom. See on suuremat sorti esik, mis mahutab korralikud panipaigad kummikutele, õuejopedele, vajadusel ka ratsavarustusele. Esik on väga läbimõeldult kujundatud ja igal esemel on oma koht.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cambron | cam-bryn | (@cambronelsey) on

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles