Noor pärnakas kihutab maailma tippseltskonnas

Joel Kukk
Copy
16aastane Alex Vetkin kihutab nädalavahetusel Prantsusmaal aasta suurimal supermotovõistlusel.
16aastane Alex Vetkin kihutab nädalavahetusel Prantsusmaal aasta suurimal supermotovõistlusel. Foto: Margus Almers

Sel nädalavahetusel Prantsusmaal supermoto rahvuste karikavõistlusel esindab Eestit Vihur Motospordi tiim, kuhu kuuluvad Prants ja Patrick Pals Sauelt ja pärnakas Alex Vetkin. Rahvuste supermotole on sel aastal registreeritud 20 riiki. Laupäeval sõidetakse kvalifikatsioonid ja pühapäeval finaalid.

Vennad Palsid on maailma suurimal supermotol kihutanud juba aastaid, kuid 16aastasel Vetkinil avaneb esimest korda võimalus ennast tipptegijate seltskonnas proovile panna. Pariisi külje all asuv Carole’i rada, kus viimati võisteldi rahvuste karikale aastal 2017, on Prants Palsi sõnutsi Eesti radadest tunduvalt kiirem ja laiem. „Seal on pikad sirged ja laiad kiired kurvid ja kaks eri krossilõiku,“ ütles Pals.

Erinevalt eelmistest aastatest ei minda Eestist kohale oma võistlusvarustusega, vaid mootorrattad saadakse kohapeal maailmaklassi supermototiimidelt. Vennad Palsid sõidavad Prantsusmaal TMi tehasetiimi tsiklitega ja Vetkin võistleb KTM MTRi meeskonna mootorrattaga.

Jäärajaga alustanud gümnaasiumiõpilane Vetkin tegeleb supermotoga kolmandat aastat. „Tunne enne esimest rahvusvahelist suurvõistlust on hea, viimastel nädalatel panin rohkem rõhku füüsilise vormi parandamisele,“ märkis tänavu S4-klassis nii Eesti kui Balti karika võitnud noor võidusõitja. „Lõppenud kodusel hooajal harjutasin senisest rohkem asfaldil sõitmist, et järgmisel aastal oleks parem põhi S1-klassis.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles