Algab seitsmes rahvusvaheline improteatrite festival Tilt

Kultuuritoimetus
Copy
Etendus «Seitse eri vanuses naist».
Etendus «Seitse eri vanuses naist». Foto: Wojtek Rojek

Homme algav seitsmes improfestival Tilt pöörab varasemast rohkem tähelepanu naisartistidele.

19.–21.09 Katariina kirikus toimuv seitsmes rahvusvaheline improteatrite festival Tilt toob nii lavale kui ka töötubadesse varasemast rohkem naisimprotajaid. Festivali jooksul jõuab publiku ette näiteks soolomuusikal, mille improviseerib USA impronäitleja Stacey Smith ning programmi lõpetab etendus «Seitse eri vanuses naist» Poolast.

Festivali kunstilise juhi, Rahel Otsa sõnul on meelelahutusmaailmas oluline meeles pidada, et suurepäraste meesartistide kõrval leidub ka naisi, kes publiku nii mõtlema kui ka naerma suudavad panna. «Naised ise on tihti tagasihoidlikumad ennast n-ö müüma ning nii võib jääda mulje, et improviseerijate hulgas leidub naisi vähe. Loodame seekordse programmivalikuga inspireerida ja innustada nii rahvusvahelisel kui ka eesti skeenel improtajaid soost hoolimata üksteist rohkem märkama ja tunnustama.»

Improfestival on loodud selleks, et pöörata tähelepanu improteatrile kui teatrižanrile, mida trupid Eestis nüüdseks juba kümme hooaega praktiseerinud on. Improteatrit eristab klassikalisest see, et kõik etendused valmivad publiku silme all improviseerides ning loo täpne sisu selgub alles kohapeal.

Festivali eesmärgiks on kokku koondada Eesti truppe, samuti näidata, kuidas improteatrile mujal maailmas lähenetakse. Lisaks eelnimetatutele astuvad sel korral üles veel trupid liikmetega Eestist, Lätist, Soomest, Venemaalt, Norrast, Taanist, Tšehhist, Prantsusmaalt ja Hispaaniast. Mitmed neist kooslustest on saanud alguse just varasematest kohtumistest sellel festivalil. Festivali raames toimuvad ka töötoad, milles saab õppida nii improlavale kuuluvaid oskusi kui ka stand-up'i.

Seitsmes rahvusvaheline improteatrite festival Tilt on osa paljudest teistest sündmustest, millega Eesti improkogukond tähistab sel aastal kümne aasta möödumist esimeste improtruppide ja pideva improtegevuse algusest Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles