Venemaa plaanib kosmonautidele missioonidele uuesti relvad kaasa anda

Copy
Vene riikliku kosmoseagentuuri Roskosmos direktor Dmitri Rogozin 6. septembril Vene Kaug-Idas asuval Vostotšnõi kosmodroomil pressikonverentsi andmas.
Vene riikliku kosmoseagentuuri Roskosmos direktor Dmitri Rogozin 6. septembril Vene Kaug-Idas asuval Vostotšnõi kosmodroomil pressikonverentsi andmas. Foto: Sergei Guneev/Sputnik/Scanpix

Venemaal katsetatakse püstolit, mida kosmonaudid saaksid pärast Maale naasmist kasutada metsikute loomade vastu, teatas Vene kosmoseagentuur Roskosmos kolmapäeval plaanist varustada kosmonaudid taas relvadega. 

Kosmonaudid on olnud relvastamata ligi kümme aastat, kuid Roskosmose direktori Dmitri Rogozini sõnul on aeg neile relvad tagasi anda, kuna järgmisi maandumisi kavandatakse Venemaa idaossa.

«Võimalik, et maandumised toimuvad ka kohas, kus pole elanikke, kus on mets ja metsastepp ning kosmonaudid ütlevad, et oleks hea, kui nende varustuses leiduks ka (relv),» sõnas Rogozin. 

«Seda relva juba katsetatakse,» ütles endine asepeaminister.  

Tõenäoliselt relvastatakse Vene kosmonaudid uuesti pooleteise aasta jooksul. 

«See oleks meeskonnale abiks olukorras, kus tuleb lasta signaalrakette ning juhtudel, kui on metsikus looduses vaja relva kasutada,» ütles Roskosmose direktor. 

Rahvusvahelise Kosmosejaama (ISS) venelasest komandör Oleg Kononenkov ütles, et metsikus looduses tuleksid säärased täiendavad vahendid kasuks. 

Alates 1980. aastatest olid Vene kosmonautidel missioonidel kaasas TP-82 kolme toruga püstolid, mille pärasse oli peidetud nuga. Relvad eemaldati kosmonautide hädaabikomplektist 2007. aastal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles