Miks on Ruukki Finnera® ideaalne katuselahendus?

Ruukki
Copy
Foto: Ruukki

Müügimehed kiidavad tihti oma toodet. Kuidas aga selgitada usutavalt toote omadusi, kui need on tõesti kõigest olemasolevast paremad?

Katusetööde puhul tuleb tavaliselt võtta vastu otsuseid ja teha kompromisse. Esiteks, renoveerimise puhul algab kõik sellest, mis seisus katuse kandevkonstruktsioon hetkel on. Tihti tekib esimene piirang materjalile: väga raske katusekattematerjal ei kõlba.

Teiseks tekib küsimus, kes ja millal materjali paigaldaks. Hetkel on ehitusturul hoog sees ja usaldusväärseid, kuid seal juures ka taskukohaseid katuseehitajaid tuleb otsida tikutulega. Katusevahetuse ettevõtmine võib niimoodi jääda venima kuudeks või isegi aastateks, mistõttu peab kaaluma ka katusevahetust omal jõul. Probleemiks muutub katusekattematerjaliga ümberkäimine: ühest küljest ei jõua üksi või isegi kahekesi raskemaid materjale katusele tarida, teisalt ei saa üksi ka tehases mõõtutoodetud pikki ja raskeid plekipaane liigutada. Liiatigi ei tahaks tervet suvepuhkust katusetööga tegeleda, mis tähendab, et isetegemiseks on ikkagi vaja abiväge.

Kolmas küsimus on materjali kestvus. Kui juba katust vahetada, siis ei ole tahtmist sama tööd kahekümne aasta pärast uuesti ette võtta. Tuleb välistada ka materjalid, mis pärit kaugematest riikidest, sest meie kliima ja ehituslahenduste jaoks on need veel võõrad.

Mis siis on see sobiv lahendus? Eelnevate küsimuskohtadega tegeledes jõuab iga teadlik otsingumootorihunt Ruukki Finnera® katuselahenduseni. Ruukki Finnera®-l on kõik erinevate materjalide parimad omadused ja veel lisakski:

Foto: Ruukki
  • Valmistatud terasest, seega ülikerge. Üks tahvel katab 0,75 m2 ja kaalub vähem kui 4 kilogrammi. Seega katusetöö on ka oma kätega ja ilma paarimeheta teostatav.
  • Väljatöötatud Ruukki kontsernis, seega vastupidav. Tootjagarantii 40-aastat materjali tehnilisele toimivusele. Eluiga, millest ka palju räägitakse, ei osata hinnatagi. Korrektse hoolduse ja ülevärvimise puhul tõenäoliselt lõpmatuseni.
  • Kauges tulevikus utiliseerimisel taaskäideldav, seega looduse suhtes sõbralik. Terase hind tõuseb aastate jooksul, seega võib teraskatusest omamoodi mõelda kui hoiusest laste jaoks, mitte täitematerjaliks kohalikus jäätmejaamas.
  • Lihtne transportida! Katusematerjali vedamiseks pole vaja veoautot, katusele tõstmiseks mitut tundi kallist tööd tõstukiga. Terve maja katuse võib koju viia ka kerghaagisega, sest näiteks 150 m2 katus kaalub vähem kui 600 kg.
  • Nägus, sest katus koosneb küll väikesemõõdulistest tükkidest, kuid disaini-ime läbi ei jää ükski jätk nähtavaks. Patenteeritud lahendus FEB Forma® peidab ka teraslehe eesmised lõikeservad, ning tahvlite käsitsemine on seeläbi ohutum.
  • Terast on lihtne hooldada. Ei kogu meeletult samblikke ja sodi. Suurema hoolduse teeb vihmavesi.

Tundub uskumatu? Meile endile ka.

Rohkem saab uurida www.ruukki.ee.

Foto: Ruukki
Copy
Tagasi üles