Kersti Kaljulaid: ma ei ole püüdnud võimu piire laiendada (52)

Tiit Loim
, reporter
Copy
President Kersti Kaljulaid külastas kolmapäeval muu hulgas Põlva politseimaja, kus ka intervjuu andis. Riigipea sõnul näeb ta tihti, et ajakirjanikud ei mõista, mis on erinevus sisepoliitilise vaidluse ja põhiseaduse väärtuste kaitse vahel.
President Kersti Kaljulaid külastas kolmapäeval muu hulgas Põlva politseimaja, kus ka intervjuu andis. Riigipea sõnul näeb ta tihti, et ajakirjanikud ei mõista, mis on erinevus sisepoliitilise vaidluse ja põhiseaduse väärtuste kaitse vahel. Foto: Tiit Loim

Oma teist Kagu-Eesti töönädalat lõpetava president Kersti Kaljulaidi sõnul on Eesti jõudnud faasi, kus maapiirkonnas pääseb kohati teenustele lihtsamaltki kui suurtes linnades. Valitsust puudutavate seisukohavõttude kohta ütles Kaljulaid, et lähtub põhiseaduses tagatud õiguste kaitsest ning temalt ei saa võtta õigust ka kodanikuna oma seisukohti väljendada.

Millised on kõige meeldejäävamad teemad töönädalatest Põlva- ja Võrumaal?

Kindlasti ei ole mul võimalik selle paari nädala pealt teha üldistust. On olnud võimalust süveneda ja mõista tervikuna, kuidas siin nurgas on inimestel võimalik ligi pääseda arstiabile, sotsiaalteenustele; kuidas nad näevad, et nende kogukonnaelu on muutunud. Tsiteerides üht inimest, et mõni aasta tagasi oli nende külas iga teine maja tühi, täna ei ole ükski tühi, on võimalik leida külatäite kaupa noori inimesi, olgu Leevil või Nedsajas, kuhu inimesed on tulnud seda elukeskkonda oma koduks tegema. Oleme ületanud selle arengufaasi oma riigis, kus suurtes linnades on alati mugavam elu. Osatakse hinnata seda, mida hõreasustus suudab pakkuda.

Kommentaarid (52)
Copy
Tagasi üles