Rattaringluses saabus argipäev (5)

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Enim laenutanud rattur Mart Veski 1533 km.
Enim laenutanud rattur Mart Veski 1533 km. Foto: Laila Kaasik

Nädala jooksul pärast Tartu rattaringluse kolmekuuseks saamist ja ühtlasi tasuta sõiduõiguse lõppemist ostis Tartu rattaringluse aastapileti 551, nädalapileti 62 ja päevapileti 212 inimest. Aktiivseid sõiduõigusega kasutajaid jäi ülelinnalisele rendirattasüsteemile 6620, kellest suurem osa on sõiduõiguse saanud bussikaardile soetatud perioodipileti alusel ja umbes 1900 sõidab rattaringluse piletiga.

Linnaasutuse Tartu Linnatransport juhataja Roman Meeksa ütles, et rattaringlus on kõigi näitajate poolest ootusi ületanud, nii heas kui halvas. Kurvemast alustades: üks ratas on puruks pekstud ja üks tuli maha kanda pärast Emajõkke uputamist. Ülejäänud veeremi kulumine ületab ennustusi, aga mis parata, kui juba 40 päevaga sõideti maha nõnda palju kilomeetreid, kui ennustuste järgi pidi täituma kahe aastaga. Pole ime, kui mõnel rattal on pärast 5000 kilomeetri läbimist rehvid läbi ja vahetamist vajavad ketid-trossid.

See tähendab, et hoolduspausi tõttu ei ole ringlusest väljas mitte kümnendik ratastest, vaid mõnel juhul kolmandik – sõiduvalmis on samal ajal 500.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles