Kuuba ÜRO esinduse kahel töötajal kästi Ühendriikidest lahkuda

Copy
USA saatkond Havannas.
USA saatkond Havannas. Foto: ALEXANDRE MENEGHINI / REUTERS

Kuuba ÜRO esinduse kahel töötajal kästi Ühendriikidest lahkuda, teatas neljapäeval USA välisministeerium.

Välisministeeriumi eestkõneleja Morgan Ortaguse sõnul osalesid kõnealused isikud tegevustes, mis kahjustavad USA riiklikku julgeolekut.

"Me võtame kõiki USA riikliku julgeoleku vastu suunatud tegevusi väga tõsiselt," kirjutas Ortagus suhtlusvõrgustikus Twitter.

 Kuuba välisministeerium taunis neljapäeval oma ÜRO esinduse kahe töötaja Ühendriikidest väljasaatmist.

"Me lükkame kategooriliselt tagasi selle alusetu väljasaatmise ning meie diplomaatidele ja nende peredele kehtestatud piirangute karmistamise," ütles välisminister Bruno Rodriguez.

Kuuba president Miguel Díaz-Canel hoiatas päev varem, et riik seisab diislikütuse nappuse tõttu silmitsi energiakriisiga. President avaldas siiski lootust, et lähipäevil välditakse elektrikatkestusi.

Presidendi sõnul on keerulise olukorra põhjuseks USA sanktsioonid.

"Võib olla probleeme kaupade laialitoimetamisega, mis sõltuvad diislikütusega transpordist, samuti ühiskondliku transpordi ja elektrienergia tootmisega, mida me püüame meetmete rakendamisega vältida," ütles ta riigitelevisioonis edastatud pöördumises.

Díaz-Canel taunis üha karmimaks muutuvaid USA sanktsioone Kuubale, nende hulgas meetmeid laevandusfirmade vastu, kes toimetavad saareriiki naftat ja seda eriti Venezuelast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles