Tööstustoodangu tootjahinnad langesid augustis aastaga 1,3 protsenti

BNS
Copy
26SEPTEMBER2016, Lääne-Virumaa,KUNDA
TSEMENDITEHAS, KORSTNAD, TÖÖSTUS, NORDIC TSEMENT

Fotol: KUNDA LINN
26SEPTEMBER2016, Lääne-Virumaa,KUNDA TSEMENDITEHAS, KORSTNAD, TÖÖSTUS, NORDIC TSEMENT Fotol: KUNDA LINN Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Tööstustoodangu tootjahinnaindeks langes augustis kuuvõrdluses 0,2 protsenti ja eelmise aasta augustiga võrreldes 1,3 protsenti, ekspordi- ja impordihinnaindeksid langesid nii kuu- kui ka aastavõrdluses.

Tootjahinnaindeksit mõjutas augustis võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hinnalangus elektroonikaseadmete ja kütteõlide ning kemikaalide ja keemiatoodete tootmises, samuti hinnatõus puittoodete ja mööbli tootmises, teatas statistikaamet.

Võrreldes möödunud augustiga mõjutas indeksit eelkõige hinnalangus elektroonikaseadmete tootmises ning elektri- ja soojusenergiaga varustamises, samuti hinnatõus mäetööstuses ja toiduainete tootmises.

Ekspordihinnaindeks langes võrreldes juuliga 0,4 protsenti. Kõige rohkem langes naftasaaduste, nahast toodete ja jalatsite ning elektroonikaseadmete hind ning tõusis elektrienergia, toormetsa ja mööbli hind. Eelmise aasta augustiga võrreldes langes ekspordihinnaindeks 1,6 protsenti.

Impordihinnaindeks langes võrreldes juuliga 0,2 protsenti. Keskmisest enam langes elektrienergia, naftasaaduste ja puittoodete hind, samal ajal tõusis põllumajandussaaduste ning metallide hind. Võrreldes eelmise augustiga langes impordihinnaindeks 0,6 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles