Galerii: Austraalias alustati globaalsete kliimameeleavaldustega (4)

Copy

Kümned tuhanded inimesed kogunesid reedel Austraalias kliimamuutuse vastastele meeleavaldustele, andes avapaugu üle kogu maailma ÜRO kliimatippkohtumise algusele ajastatud protestiaktsioonidele.

Esimesed meeleavaldused globaalse kliimastreigi ürituse raames korraldati Austraalia suurimas linnas Sydneys ja pealinnas Canberras.

Austraalia meeleavaldajad kutsusid oma riiki, mis on maailma suurim söe ja veeldatud maagaasi eksportija, rakendama drastilisemaid meetmeid kasvuhoonegaaside vähendamiseks.

Ühendus Global Strike 4 Climate teatas, et Austraalias peetakse reedel meeleavaldusi ühtekokku 110 linnas ning korraldajad nõuavad valitsuselt ja firmadelt eesmärgipüstitust viia süsinikuemissioonid 2030. aastaks netonulli.

Austraalia ülikoolid on teatanud, et ei karista reedestel meeleavaldustel osalevaid tudengeid, ja ametiühingud on andnud oma liikmetele loa protestidel osaleda.

Peaminister Scott Morrisoni valitsus on võtnud endale kohustuse vähendada süsinikuemissioone 2030. aastaks 2005. aasta tasemega  võrreldes 26–28 protsenti.

Morrison ise on langenud kriitika alla suutmatuse tõttu lisada oma reedel algava USA riigivisiidi päevakavva ÜRO kliimakohtumisel osalemist.

Ühendriikides on reedeks kavandatud üle 800 kliimameeleavalduse, Saksamaal rohkem kui 400.

Eelmine globaalselt koordineeritud kliimastreik korraldati märtsis.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles