Google'i investeeringud Soome kasvavad 2 miljardi euroni

Copy
Soome peaminister Antti Rinne (paremal) ja Google-i tegevjuht Sundar Pichai täna pressikonverentsil teatamas suurettevõte lisainvesteeringutest Soome.
Soome peaminister Antti Rinne (paremal) ja Google-i tegevjuht Sundar Pichai täna pressikonverentsil teatamas suurettevõte lisainvesteeringutest Soome. Foto: Lehtikuva / Reuters / Scanpix

Google investeerib Soomes suuri summasid andmekeskusesse ja taastuvenergiasse.

Tänasel pressikonverentsil rääkisid kokkulepitust Soome peaminister Antti Rinne ja Google'i tegevjuht Sundar Pichai, kes Soomet külastab.

Lisaks sellele, et Google eraldas kevadel Haminale uue andmekeskuse rajamiseks 600 miljonit eurot, teeb internetihiid nüüd veel ühe 600 miljoni eurose investeeringu, millega laiendatakse Hamina andmekeskust. Kõik need rahaeraldused kokku kasvatavad Google'i koguinvesteeringute mahu Soomes nüüd 2 miljardi euroni.

Google teatas ka, et investeerib kahte tuuleenergiaprojekti, mis hakkavad tootma 250 megavatti energiat. Google sõlmis lepingu Ilmatar Energyga, kes ehitab Kainuus tuuleelektrijaama, mis peaks valmima ning elektrit tootma hakkama tuleval aastal. Google ostab 60 protsenti Piiparinmäe tuuleelektrijaama toodangust.

Internetihiid alustab Soomes ka tehisintellektiga seotud koolitusprojekti koostöös Ametiühingute Keskliiduga (SAK), teatas Pichai.

Rinne sõnul toob Google'i investeering uusi töökohti ning kinnitab veel kord, et Soome on riik, kuhu suurfirmad tahavad investeerida. «See on oluline signaal,» märkis Rinne.

Google on kavandanud teha uued investeeringud Haminasse uuel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles