Soome peaminister pidas Google'iga salakohtumise: põhjanaabrid saavad miljardeid eurosid (1)

PM Majandus
Copy
Sundar Pichai ja Antti Rinne Helsingis.
Sundar Pichai ja Antti Rinne Helsingis. Foto: KIMMO BRANDT / EPA

Soome meedia kirjutas, et reedel kohtub peaminister Antti Rinne Google'i tegevjuhi (CEO) Sundar Pichaiga Helsingis, kuid kohtumise põhjust hoiti saladuses.

Samas viitasid ajalehed Pichai neljapäevasele blogipostitusele, kus ta kuulutas välja aegade suurima investeeringu taastuvenergiasse ning et tema esimesel visiidil Soome selguvad ka täpsemalt 18 energiatehingut, millega Google plaanib välja tulla.

Väidetavalt ulatuvad investeeringud üle kogu maailma, nii USAsse, Tšiilisse kui ka Euroopasse.

Päeva jooksul tuligi välja, et Google plaanib investeerida Hamina andmekeskusesse täiendavad 600 miljonit eurot juba mais lubatud 600-miljonilisele investeeringule, vahendas Soome ringhääling. Seega panustab tehnoloogiahiiglane Soome Hamina linna kokku 1,2 miljardit eurot.

Investeering tehakse järgmisel aastal ning tõstab koguinvesteeringute mahu Haminasse 2 miljardini. See on osa Google'i plaanist investeerida 3 miljardit dollarit Euroopa andmekeskustesse.

See pole veel kõik. Google soetab Soomes juurde ka tuuleenergiat. Nimelt püstitatakse Hamina andmekeskuse toetuseks kaks tuuleparki, mis toodavad kokku 250 MW elektrit. Üks tuulepark kerkib Kainuusse. Samuti ostab Google elektrit Piiparinmäki tuulepargist, mis kuulub Imatra Energyle ning valmib 2020. aastal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles