Nevada kõrbes kogunetakse Area 51 tormijooksuks (4)

Copy
Hikos asuv Tulnukakeskuse turismipunkt.
Hikos asuv Tulnukakeskuse turismipunkt. Foto: BRIDGET BENNETT / AFP / SCANPIX

Täna peaks kogunema tuhanded inimesed, et joosta tormi Ameerika Ühendriikide ülisalajasele sõjaväebaasile Area 51. Tõenäoliselt ei õnnestu kohaletulnutel siiski tulnukaid näha, sest sõjavägi on hoiatanud rangelt baasi territooriumile tungimise eest.

Nevada kõrbes asuv Area 51 on aastakümneid köitnud avalikkuse huvi teooriatega, mis puudutavad tulnukaid ja tundmatuid lendavaid objekte.

Linnalegendid saavutasid laiemat kõlapinda 1980. aastatel, kui üks väidetavalt baasis töötanud isik avaldas, et oli tegev projekti juures, mille käigus uuriti tulnukate kosmoselaeva. Ükski teooria ei ole loomulikult kinnitust leidnud.

Area 51 aia taga nõuti valitsuselt E.T. vabastamist.
Area 51 aia taga nõuti valitsuselt E.T. vabastamist. Foto: John Locher / AP / Scanpix

Nüüd on kogunenud Nevada kõrbesse käputäis inimesi, keda meelitas sinna Facebooki üritus «Tormijooks Area 51-le, nad ei saa meid kõiki peatada».

Ürituse korraldaja Matty Robertsi sõnul oli tegu naljaga, kuid sellest hoolimata kogunes juba täna öösel okastraadiga piiratud aia taha üle saja inimese.

Kuigi üritus tundub esialgu üsna sihitu, toimub ümbruskonnas pühapäevani erinevaid sündmusi, mis annavad inimestele võimaluse erineva ufo-atribuutika saatel meelt lahutada.

Racheli linna majutusasutus.
Racheli linna majutusasutus. Foto: John Locher / AP / Scanpix

Lincolni maakonna šerifi Kerry Lee sõnul on kahes linnas – Rachelis ja Hikos – toimuvatele üritustele kogunenud umbes 1500 inimest. Öösel võtsid umbes 150 inimest ette teekonna Area 51 väravate juurde, kus korrakaitse neil silma peal hoidis.

«See on avalik maa,» lausus šerif. «Neil on lubatud väravani minna, kuniks nad piiri ei ületa.»

Teadaolevalt pidasid korrakaitsjad kinni ühe naise, kes üritas baasi piiriaeda ületada.

Samal ajal toimus ka minifestival Alienstock, mis meenutab tavalist muusikafestivali, ainult et peopaigas kohtab palju tulnukatemaatikat.

Alienstock.
Alienstock. Foto: Gene Blevins / ZUMAPRESS.com / Scanpix

Area 51 tormijooksu Facebooki üritusel on osalemisest teada andnud küll 2,1 miljonit inimest, kuid tõenäoliselt jääb kohaletulnute arv kordades väiksemaks.

«Tormijooksjad» kogunevad plaani kohaselt kohaliku tulnukakeskuse juures, et arutada baasi sisenemise strateegiat.

Alienstocki külastajad.
Alienstocki külastajad. Foto: BRIDGET BENNETT / AFP / SCANPIX

Ühendriikide õhujõud on aga hoiatanud baasi sisenemise eest: «Area 51 on USA õhujõudude avatud treeningala ja me hoiatame kõiki ürituse eest tungida alale, kus me treenime Ameerika relvajõudusid.»

«USA õhujõud on alati valmis kaitsma Ameerikat ja selle varasid,» lisati avalduses.

Area 51 värav.
Area 51 värav. Foto: BRIDGET BENNETT / AFP / SCANPIX

Justiitsministeeriumi sõnul on kõikidesse sõjaväebaasidesse ilma loata tungimine keelatud ning selle eest on võimalik karistada kuue kuu pikkuse vangistuse, 500 dollari suuruse rahatrahvi või mõlemaga.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles