Palamusel peetakse laupäeval väljanäitust ja laata

Tartu Postimees
Copy
Paunvere väljanäitus meelitab Palamusele suured rahvahulgad. Fotomeenutus 2019. aasta väljanäitusest.
Paunvere väljanäitus meelitab Palamusele suured rahvahulgad. Fotomeenutus 2019. aasta väljanäitusest. Foto: Mihkel Maripuu

Laupäeval, 21. septembril peetakse Palamusel kahekümne teist korda suurt Paunvere väljanäitust ja laata. Tuhandetel eestimaalastel on kujunenud juba tavaks panna suvele punkt just laadaaegsel Palamusel, et uudistada, mida suupärast, kasulikku või lihtsalt ilusat on pakkuda kodumaistel väiketootjatel ja mida põnevat on kasvanud potipõllumeeste aiamaalappidel.

Väljanäituse ajal muutub Palamuse aleviku süda suureks laadaplatsiks. Ühtekokku on kohale oodata 930 kauplejat. Seekord on käivitatud ka kaardirakendus, mis võimaldab otsida laadal kauplejat nii nime kui ka kauba järgi. Nii saab laadaline juba enne kohaletulekut uurida, kus tema lemmikkaup või -kaupleja platsil asub.

Laadalisi toitlustatakse 21 vabaõhu söögikohas. Väljanäituse üht tõmbenumbrit, nunnunäitust, saab vaadata Oskar Lutsu Palamuse gümnaasiumi võimlas. Lisaks eriti suurtele või veidra kujuga aiasaadustele võib seal näha lustakaid kompositsioone aedviljadest, käsitöid jms. Nunnunäituse parimale eksponaadile on välja pandud 50 000 eurosendine preemia.

Väljanäitus avatakse kell 10 hommikul ja päevajuhiks on tänavune Oskar Lutsu huumoripreemia laureaat, Rakvere teatri dramaturg ja lavastaja Urmas Lennuk. Kultuurilist meelelahutust pakutakse nii pealaval (selleks on Palamuse laululava) kui ka muuseumilaval.

Kultuuriprogrammi tõmbenumbrid on Anne Veski ja ansambel Lõõtsavägilased, ent üles astub ka kultuurikollektiive Jõgeva vallast ja naabervaldadest ning teistest maakondadest. Piiri tagant toovad külakosti Läti tantsurühmad Sadancis ja Daldieriši.

Mõeldud on ka väikestele laadakülastajatele. Nii seatakse Palamuse vana lasteaia õues sisse lastehoid, samuti tegutseb miniloomaaed, kus lapsed saavad näha ja paitada ponisid, kitsi, küülikuid ja kanu.

Kell 15 tasub pealava juures olla neil, kes soovivad osaleda laadaloteriis. Laadapääsme ostnute vahel loositakse seekord välja aiamööbli komplekt ja loosimissüsteem on üles ehitatud nii, et võidule kandideerimiseks tuleb loosimise juures viibida.

Laadaliste autode jaoks on sisse seatud parklad kõigi Palamusele toovate teede äärde. Palamuse alevikku läbivad teed on 21. septembril suletud kella kaheksast hommikul kella kuueni õhtul. Ümbersõidul tuleb jälgida suunaviitasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles