Meelis Atonen: Martin Helme on uus Jürgen Ligi (9)

PM Majandus
Copy
Eesti Vabariigi valitsuse pressikonverents, Martin Helme.
Eesti Vabariigi valitsuse pressikonverents, Martin Helme. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Kuku raadio saates «Nädala tegija» kiitis Meelis Atonen rahandusminister Martin Helmet ja nimetas teda teiseks Jürgen Ligiks. Helme märkis, et seda poleks pidanud saatejuht tegema, sest see võib põhjustada tema valijate pahameeletormi.

Saates räägiti peamiselt riigieelarvest ja selle tulevikust. Nii selgitas Helme, et suur varasem miinus saadi küll nulli, kuid palju tööd seisab veel ees. «Alustasime suure miinuseaugu täiskühveldamisega mais, see jätkus septembris. Võib rahulolevalt tõdeda, et sellega oleme hakkama saanud. Ühest küljest on olnud vaja klaarida miinuseid, samas viia ellu valijatele antud lubadusi,» rääkis Helme.

Eelarve viidi struktuursesse miinusesse paari eelmise riigieelarvega, kui eelarve näis olevat väga heas seisus ning raha näis ülegi olevat, rääkis Helme. «Tagantjärele saab öelda, et Jüri Ratase esimese valitsuse tulemisega muutus Eesti majandus kuumemaks. Ka SKT suurenemine jääb aega, kui toimus valitsuse vahetus. Ratase esimene valitsus asus usinamalt kulutama ehk majandust üles kütma, aga sellel on nüüd tagajärjed,» rääkis Helme.

Helme sõnul on praeguste prognooside järgi oodata, et raskemad ajad majanduses seisavad ees paari aasta pärast ning seda silmas pidades on plaanid paigas – riigi suured taristuinvesteeringud, näiteks teedesse, peaksid tasakaalustama majanduse jahtumist.

Kuula saadet Kuku taskuhäälingust!

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles