ÜK pani terrorismis süüdistatud poola uusnatsi neljaks aastaks vangi

BNS
Copy
The logo for the Supreme court at the entrance to the court in central London on the third and final day of the hearing into the decision by the government to prorogue parliament on September 19, 2019. (Photo by Tolga Akmen / AFP)
The logo for the Supreme court at the entrance to the court in central London on the third and final day of the hearing into the decision by the government to prorogue parliament on September 19, 2019. (Photo by Tolga Akmen / AFP) Foto: TOLGA AKMEN / AFP

Briti kohus mõistis reedel neljaks aastaks vangi poola neonatsi, kes oli endale kogunud hulga pommide valmistamise ja rünnakute korraldamise juhiseid, teatas Londoni politsei.

Terroritõrjepolitseinikud pidasid 18-aastase Jacek Tchorzewski kinni veebruaris ühes Londoni lennujaamas, enne kui ta jõudis Poola lennata, ütles politsei.

Ta oli laadinud oma telefoni materjale, mis «ülistasid Hitlerit, uusnatsismi ja satanismi. Dokumentides väljendati antisemiitlikke meelsusi ja isegi ärgitati genotsiidile.»

«Tchorzewski kogutud juhised suudavad anda kellelegi, õigete vahendite olemasolul, piisavalt juhtnööre surma või raskeid vigastusi võimaldavate lõhkeainete ja tulirelvade valmistamiseks.»

Noormees, kes tunnistas juunis süüd kümnes terroristlikus rikkumises, elas Inglise ülikoolilinna Oxfordi idapoolsel äärealal. Politsei ei täpsustanud, kui kaua ta Ühendkuningriigis elas.

Lisaks tõestati, et ta oli seotud teise Poola kodanikuga, kes oli mõni kuu varem süüdi mõistetud samuti terrorismialastes rikkumistes.

Politsei sõnul näitab kaasus selgelt, et Ida-Inglismaal asuvad reisisõlmpunktid on «vaenulik keskkond reisida soovivatele äärmuslastele».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles