Pariisi kliimamarsi korraldajad kutsusid meeleavaldust katki jätma (1)

BNS
Copy
Pariisi politsei kasutas laupäeval pisargaasi ja vahistas üle 100 demonstrandi meeleavaldustel, mille eesmärk on puhuda uuesti elu sisse suuresti vaibunud kollavestide protestiliikumisele.
Pariisi politsei kasutas laupäeval pisargaasi ja vahistas üle 100 demonstrandi meeleavaldustel, mille eesmärk on puhuda uuesti elu sisse suuresti vaibunud kollavestide protestiliikumisele. Foto: PASCAL ROSSIGNOL / REUTERS

Pariisi kliimamarsi korraldajad kutsusid laupäeval rongkäigulisi marssi lõpetama pärast kokkupõrkeid politseinike ja võimude sõnul meeleavaldajate sekka imbunud radikaalsete aktivistide vahel. 

«Ärge võtke mingeid riske ja lahkuge kliimamarsilt. Mittevägivaldse marsi tingimusi ei ole,» teatas rongkäigu kaaskorraldaja Greenpeace Twitteris. 

Marsi teine korraldaja, organisatsioon Youth for Climate kutsus meeleavaldajaid samuti koju minema. 

Pariisis puhkesid varem laupäeval kokkupõrked politseinike ja südalinnas protestikeeldu eiranud kollavestidest meeleavaldajate vahel. Politsei lasi käiku pisargaasi ja vahistas üle 100 inimese.

Politsei sõnul imbusid kliimameeleavaldajate sekka umbes 1000 radikaalsetesse «mustadesse blokkidesse» kuuluvat protestijat eesmärgiga provotseerida kokkupõrkeid julgeolekujõududega. 

Pariisi kliimamarss oli osa ülemaailmsetest kliimaüritustest enne laupäeval algavat noorte kliimatippkohtumist ja esmaspäevast ÜRO kliimakohtumist. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles