Iluvõimlemise naiskond jäi MMil olümpiapiletita

Postimees Sport
Copy
Bakuu naiskond MMil.
Bakuu naiskond MMil. Foto: Indrek Kask

Iluvõimlemise MMil Bakuus sai Eesti rühmkava naiskond viie palli kavas 19. koha (23,300 punkti) ning kurika ja rõngaste kavas 18. koha (23,250 punkti). Mitmevõistluse tulemus kokku ei lubanud enamat 19. kohast, mis tähendab, et olümpiakoht jäi kaugele.

«Pallikava hinne jääb hinge, sest tegelikult olime väärt märksa kõrgemat punktisummat,» sõnas naiskonna peatreener Natalja Bestšastnaja. Eesti andis kavaraskuse hinde ülevaatamise sisse ka protesti, kuid seda ei rahuldatud. «Lisaks on lausa uskumatu, kui suure sammu on rühmakava naiskondade tase aastaga teinud – kavad on tehniliselt väga rasked, detailid on lihvitud perfektseks,» lisas Bestšastnaja. Naiskonna peatreeneri sõnu kinnitab hämmastav fakt – möödunud aasta MMil oleks Eesti tänase punktisummaga võitnud kuldmedali. «Kindlasti on oma osa mängida sellel, et järgmine aasta on olümpia-aasta, kõik võtavad viimast,» sõnas peatreener.

Mitmevõistluses krooniti maailmameistriks Venemaa (58,700), neile järgnesid tihedalt Jaapan (58,200) ja Bulgaaria (58,000).

Eesti naiskond, kelle ridades võistlesid MMil Vasilina Kuksova, Lera Teino, Arina Okamantšuk, Laurabell Kabrits ja Alina Vesselova, ei ole olümpiaunistusest loobunud. Tuleva aasta EMil jagatakse välja üks olümpiakoht, seda parimale Vana-Maailma riigile, kes selleks ajaks pole olümpiapääset lunastanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles