Fotod: viimase 20 aasta tugevaim maavärin tõi Albaanias kaasa purustusi

BNS
Copy

Albaaniat raputas täna pärastlõunal viimase 20 aasta tugevaim maavärin, mis tekitas vigastusi ja tõi kaasa elektrikatkestusi ning hoonevaringuid.  

Umbes 80 inimest pöördus meedikute poole, kellest 20 vajasid haiglaravi.  

USA geoloogiateenistuse info kohaselt asus 5,6 magnituudise maavärina kese pealinnast Tiranast vähem kui 40 kilomeetrit läänes Durrësi sadamalinna lähedal ja 10 kilomeetri sügavusel. 

Maavärinat oli tunda ka Itaalias ja Montenegros ning mõnede Twitteri-kasutajate andmeil ka Kreeka Korfu saarel. Sellele järgnes kaks nõrgemat järeltõuget. 

«Ühtegi hukkunut ei ole,» teatas Albaania kaitseministeeriumi pressiesindaja Albana Qajaj. «Umbes 20 inimest pöördusid langevate objektide või seinavaringute tagajärjel saadud kergete vigastustega haiglasse,» ütles ta AFP-le. 

Tiranas said mõned hooned tõugetes kahjustada, kuid on endiselt püsti, ning kaitseministeerium hindab purustusi teistes linnades ja külades. 

Ministeerium nimetas maavärinat viimase 20-30 aasta tugevaimaks Albaanias. 

Meedia teatel sai Tiranas tõsiselt kahjustada üks kõrghoone, mille elanikke evakueeritakse. Pealinnast 10 kilomeetri kaugusel Helmesi külas sai meedia andmeil kaks inimest kergelt viga ja kokku varises tosinkond maja. 

Tiranas jäid paljud inimesed järeltõugete hirmus mitmeks tunniks tänavatele. 

Pealinnas ja veel mitmes väiksemas linnas ning külas kadus elekter ja katkes telefoniühendus, edastas meedia. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles