Galerii: Legomaania tõestas, et legodest ehitamist naudivad ka täiskasvanud

Aet Rebane
, ajakirjanik
Copy

Täna kerkis Tartu mänguasjamuuseumi teatrisaali legolinn töötavate karussellide, sõitvate rongide ja linnameluga. Teisel korrusel saab legodest ehitada ning osaleda töötoas.

Legomaania näitusele on üles seatud täiskasvanud legoehitajate looming ja kollektsioonid, näiteks suur legoklotsidest Donald Trump, aga ka auto kultusfilmist «Tagasi tulevikku» ning Batmani batmobiil, «Tähesõdade» linnak ja mitmeid muid taieseid.

Legomaania üks korraldajaid Triin Põllmaa juhendas töötuba, mille käigus jagati osalejatele samad legokomplektid, kuid ilma juhendita. Ta rääkis, et Põllmaade perre tulid legod nii, et lapsele väga meeldis ehitada ja siis hakkasid ka ema-isa üha enam ise legoklotsidega loomist katsetama ja sattusid sellest järjest suuremasse vaimustusse. 

«Mu abikaasa ajab ehitajaid kokku, mina organiseerin muu,» rääkis Põllmaa legoürituste korraldamisest. Tema sõnul on täiskasvanud legoehitajad kasvav kogukond. «Tänu legoklubi tegevusele tulevad nad nüüd järjest kapist välja,» lisas ta.

Vahepeal tegi Põllmaa pilti ühe legohuvilise ettevalmistustööst. «Sa organiseerid kõik nii täpselt ära, selline lähenemine on sageli profiehitajatel,» ütles ta. 

Põllmaa sõnul on õpetuste järgi legodega ehitamine oluline selleks, et saaks õppida ehitusvõtteid, kuid vaba ehitamine on samuti loomingulisust arendav. Vaba ehituse alas, kus laudadele olid kuhjatud legojuppide hunnikud, rääkis Martin Hosman, et tuli kahe lapsega meisterdama, kuna viimased seda tahtsid. Lapsed olid jõudnud ehitada lennuki ja lennuklaeva. 

Vabatahtlikuna legomaanial osalev Jose Perez oli selga pannud suisa lego logoga särgi. «Mu abikaasa töötab siin ja ise olen suur legohuviline,» rääkis Perez. Tema vabatahtlikuroll kätkes juppide lahti võtmist, kuid ta oli jõudnud ehitada ka krokodilli.

Pühapäeval legomaania jätkab. Kokku pannakse legomosaiiki, saab vaadata näitust ning osta kasutatud legojuppe.

Legomaaniat korraldab täiskasvanud legoharrastajate klubi EstLUG koostöös Tartu mänguasjamuuseumiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles