«Pallas 100» kataloog pärjati 2019. aasta parima disainiga raamatuks

Copy
Foto: Pallas

20. septembril kuulutati välja ADC*E Eesti Disainiauhinnad 2019 võitjad. Parima disainiga raamatu kulla võitis Tartu Kunstimuuseumi näituse «Pallas 100. Kunstikool ja kultus» kataloog. Sama näituse plakat võitis trükiste kategoorias hõbeda. Mõlema disaini autor on Valter Jakovski disainiagentuurist Ruum 414.

Lisaks andis Antalis välja eriauhinna Väärt Paber, mille võitis samuti näituse «Pallas 100. Kunstikool ja kultus» kataloog.

Aastal 1919 asutati Pallase kunstikool, millest sai esimene kõrgemat kunstiharidust andev õppeasutus Eestis. Selle esimene direktor oli Konrad Mägi ja tuntumad vilistlased näiteks Eduard Wiiralt, Karl Pärsimägi ja Karin Luts. Kataloog «Pallas 100. Kunstikool ja kultus» ilmus koos Tartu Kunstimuuseumi samanimelise näitusega tähistamaks legendaarse kooli suurt juubelit. Trükisest leiab põnevat lugemist näituse kuraatoritelt Joanna Hoffmannilt ja Hanna-Liis Kondilt, kunstiajaloolastelt Tiina Abelilt, Eha Komissarovilt ning Tiiu Talvistult ja ajaloolaselt Ago Pajurilt. Samuti on raamatus rohkelt pildi- ja fotomaterjali pallaslastest ja nende loomingust. Raamatu kujundas Valter Jakovski.

Kokku esitati ADC*Eesti Disainiauhindade konkursile 355 tööd ning nendest 152 valiti 7 professionaalse žüriiliikme poolt finaali. Kokku sai auhinnatud 88 tööd: 23 kulda; 24 hõbedat; 27 pronksi; 10 eriauhinda; Grand Prix; Noor Püss; Aasta Disainer ja Väärt Paber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles