Jaanika Käst: tere, proua president!

, Valga Jaanikese kooli ja Urvaste kooli direktor
Copy
Urvaste kooli õpilane Raiko vabariigi presidenti tervitamas.
Urvaste kooli õpilane Raiko vabariigi presidenti tervitamas. Foto: Timo Arbeiter

Tere, proua president! Just selliste sõnadega tervitas meie kooli õpilane Raiko reedel vabariigi presidenti Urvaste kooli peauksel ja ulatas talle sügisese lillekimbu. Selle valmistas koolis töötav õpetaja abi Veronika Kaseväli. Järgnes ühispilt presidendiga, see oli kahtlemata suurhetk meie kooliperele.

Hetk hiljem suundusime koos presidendi ja tema saatjaskonnaga ning kooli õppejuhtide Kaja Rootsi ja Mai Taluga direktori kabinetti. President soovis teada, kuidas meil Urvaste koolis läheb ning kuidas õppe- ja kasvatustööd korraldame. Vestlus oli soe ja ainulaadne. Kinkisime riigipeale meie koolis valminud keraamikaeseme, õpilasi juhendab keraamikaringis õpetaja Elina Antsi.

Peagi suundusime ümarlauda, kus Kagu-Eestis töönädalal viibinud president Kersti Kaljulaid rõhutas, et hariduslike erivajadustega lastele mõeldud koolid (HEV-koolid) on ühiskonnale väga väärtuslikud ning neil peab olema kindlustunne, et nad saavad toimida, sõltumata sellest, milline on nende halduskuuluvus. Samas pakkus ta välja, et omavalitsused võiks HEV-koolide küsimuses seljad kokku panna.

Seejärel esinesid meie õpilased presidendile ja teistele külalistele. Laste ülesastumine oli emotsionaalne, siiras ja tuli hästi välja. Aitäh, õpilased ja õpetaja Cathlen Haugas!

Arutelupäev «Kuhu suundud, Kagu-Eesti HEV haridus?» jätkus riigipea teemaarendusega, presidendi igal sõnal, mõttel ja pausilgi oli põhjapanev ja selge sisu. Jätkusid ettekanded ja vestlus: kuulati, mõeldi kaasa, vangutati pead ja oldi valmis teemaga edasi minema. Kogu päeva juhtis meisterlikult teemat vallates Tartu hariduse tugiteenuste keskuse juht Annely Võsaste. Ministeerium ja külalised tänasid Urvaste kooli, häid sõnu jagati üksteisele küllaga.

Arutelupäeva korraldas Võrumaa arenduskeskus, kaasa aitasid haridus- ja teadusministeeriumi esindajad, Urvaste kool ja Kagu-Eesti Rajaleidja keskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles