President Kersti Kaljulaid on ÜRO peaassambleel New Yorgis

BNS
Copy
President Kersti Kaljulaid.
President Kersti Kaljulaid. Foto: Tomi Saluveer / Lõuna-Eesti Postimees

President Kersti Kaljulaid on esmaspäevast töövisiidil New Yorgis, kus osaleb iga-aastasel ÜRO peaassambleel.  

Lisaks kahepoolsetele kohtumistele teiste riigipeadega ja mitmesugustes aruteludes osalemisele peab president Eesti aja järgi teisipäeva õhtul kell 21 peaassambleel riigikõne.

Neil päevil osaleb riigipea lisaks mitmel ÜRO peaassamblee kõrvalüritusel. Nädala jooksul osaleb president Kaljulaid kõrgetasemelisel kliimatippkohtumisel, kõneleb tuleviku tööst Rahvusvahelise Tööorganisatsiooni ja Ford Foundation korraldatud tippkohtumisel ja Atlantic Councili korraldatud Euroopa tuleviku teemalisel arutelul ning riikide jätkusuutlikule arengule pühendatud foorumil, ja esineb sõnavõtuga UN Women naisliidrite nõukogus. Riigipea kõneleb ka naiste ja laste tervise eest seisva liikumise Every Woman Every Child (EWEC) kokkusaamisel – ta on möödunud aasta septembrist ÜRO peasekretäri juhitava liikumise kaasjuht.

Lisaks toimub rida kahepoolseid kohtumisi teiste riikide juhtidega, kus on valdavalt teemaks koostöö ÜROs Eesti julgeolekunõukogu liikmesuse ajal ning digi- ja küberteemad. Riigipea kohtub Costa Rica, Moldova, Poola, Somaalia ja Tšiili presidentide ning India peaministriga, ja osaleb Ameerika Ühendriikide presidendi vastuvõtul.   

Ühinenud Rahvaste Organisatsiooni kuulub 193 riiki ja selle peaassamblee koguneb korraliseks istungjärguks iga aasta septembri keskpaigast detsembri keskpaigani.

Riigipea saabub tagasi Eestisse reede pärastlõunal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles