Elmari muusikauudised

Liana Zeigo
, Raadio Elmar muusikatoimetaja
Copy
Ansambel Revals.
Ansambel Revals. Foto: Lilli Tölp

Toome teieni raadio Elmar 37. nädala muusikauudised. I Wear* Experiment esines mainekal muusikafestivalil Singapuris, Ansambel Suveniir tähistab 45. sünnipäeva kontserdiga, Liis Lemsalu uus singel ilmus energilise tantsuvideoga, Ansambel Revals avaldas koos Jaan Elgula, Mikk Saare ja Tõnu Timmiga laulu «Pikem sõprus».

Ansambel Revals avaldas koos Jaan Elgula, Mikk Saare ja Tõnu Timmiga laulu «Pikem sõprus»

Revals on oma lühikese, ent hoogsa eksistentsi vältel laulnud paljudel ühiskonda puudutavatel teemadel, erandiks pole ka uus pala «Pikem sõprus».

Laul on valminud seoses ühe toreda ettevõtmisega. Rain Vääna, Taivo Puuoru ning nende sõpruskonna algatatud «Pikema sõpruse päeva» eesmärk on panna mehed iseendast rohkem hoolima ning oma tervist regulaarselt kontrollima. Nii saab elada rohkem aastaid tervena, olla õnnelikum isa, sõber veel pikkadeks aastateks või vanaisa, kes näeb ka lapselapsi.

Laulu viisi autor Jaanus Saago kommenteerib, et soov oli luua antud heast ideest muusikapala, millega tänuväärt algatust inimesteni viia.

Mõtte valas sõnadesse Aapo Ilves. Aapo kommentaar laulu kohta kõlab nii: «Juurdlesin veidi, kuidas teemale läheneda. Lasin silme eest läbi oma sõbrad, nende tervise, viimased kohtumised ja jutud ning käsi haaras klaviatuuri järgi nii, et polnud mahti töö kõrvale mõeldud väikest õlutki puutuda.»

Revals on oma tegemistesse sageli kaasanud toredaid inimesi, nii ka sel korral. Laulus teevad kaasa bändi suured poolehoidjad Jaan Elgula, Tõnu Timm ja Mikk Saar.

Revals jätkab uue muusika kirjutamist, esinemist ja lubab ka kogu bändiga käia igal aastal tervisekontrollis, et ei lõppeks hea muusika ega sõprus.


I Wear* Experiment esines mainekal muusikafestivalil Singapuris

I Wear* Experiment andis kolm kontserti Singapuris, mainekal showcase festivalil Music Matters, mis on osa All That Matters konverentsist. Samal festivalil astusid üles veel näiteks Alan Walker, Billy Davis & The Good Lords, Dear Kiss ja Oh Wonder.

Bändiliikme Hando Jaksi sõnul on korraldajad ansamblit juba kolm aastat sinna kutsunud, kuid alati on bänd sel ajal mujal tuuril olnud või tuuri ette valmistanud. Singapuris pole I Wear* Experiment varem esinenud, kuid mõned aastad tagasi andsid nad kontserte Malaisias.


Ansambel Suveniir tähistab 45. sünnipäeva kontserdiga

Aastakümneid kuulajaid rõõmustanud ansambel Suveniir annab üle pika aja täiskoosseisus kontserdi. Kontsert toimub 10. oktoobril algusega kell 19.00 Salme Kultuurikeskuses ning sellega tähistatakse ansambli 45. sünnipäeva.

Üles astuvad läbi aegade ansambli tegevuses osalenud pillimehed ja loomulikult Sirje ja Rein Kurg. Esitusele tulevad kõik Suveniiri läbi aegade parimad laulud. Vahepaladega vürtsitab armastatud naljamees Kaarel Tuvike. Kontsert on vaheajaga.

Ansambli Suveniir koosseisus astuvad lavale:

Peeter Jaska, Raivo Kull, Ülar Tikk, Viktor Loiku, Sirje Kurg ning Rein Kurg.


Daniel Levi ja Sander Mölder andsid üheskoos välja kaks uut lugu

Daniel Levi ja Sander Mölderi koostööst on sündinud kaks uut laulu «High Roads» ja «Hazelnut», mis anti kodumaise plaadifirma TIKS alt duubelsinglina välja. Lugusid on laivis võimalik kuulda esmakordselt 4. oktoobril sündmusel Red Bull Presents Fresh Picks, mis toimub Salme Kultuurikeskuses.

Artistid on juba pikalt koostööd plaaninud, kuid viimaks on see jõudnud esimeste viljadeni. Laulu «High Roads» näol on autorite sõnul tegemist võimsa mõtlemapaneva palaga.

Pikkade stuudiotundide jooksul sündis lisaks «High Roadsile» veel üks suvine lugu «Hazelnut", mis on vastukaaluks esimesele pigem kerge ja tantsuline.

Danil Levi sõnul on «Hazelnut» on pigem armumise lugu ja kirjeldab just seda erilist tunnet, kui su sammudes on nagu mingi hüpe sees. Selline kergejalgsus!».


Liis Lemsalu uus singel ilmus energilise tantsuvideoga 

Liis Lemsalu värske lugu «Kehakeel» pakatab positiivsest energiast ja seda kiirgab ka loo hoogne tantsuvideo. Tegemist on Soome artisti Anna Puu lauluga, millele tegid eestikeelsed sõnad Liis Lemsalu ja Maian Kärmas.  

Tänu sellele laulule avanes Liisil võimalus teha koostööd Soome produtsendi Jukka Immoneniga, kelle Helsinki stuudios Liis juunikuu alguses eestikeelse vokaali sisse laulis.  

Laulu tekst räägib sellest, kuidas kehakeel ütleb rohkem, kui ükski sõna või lause. Liis seob sõnad muusikavideoga: ««Kehakeele» video on otseses mõttes sõnade visuaalne pilt. Seepärast oli algusest peale selge, et siin videos on vaja tantsu tantsu ja veelkord tantsu ja mitte ainult niisama muusika rütmis kaasaliigutamist, vaid tasemel head koreograafiat ning punti tipptasemel tantsijaid. Värvilised joonistused, mis täiendavad videot, on peegelduseks sellest, kuidas kehakeel tegelikkuses meist välja kiirgab ja kuidas inimesed ilma rääkimata süttivad.», ütleb Liis.


PööLoY GLääNZ tähistab kolmekümnendat sünnipäeva

Ansambel PööLoY GLääNZ on 2019 a. oktoobris-novembris koos luuletaja Contraga tähistamas oma 30. sünnipäeva tuuriga «Kord me olime noored». Tuuri jooksul annab ansambel kümme kontserti üle Eestimaa. Valmimas on ka kogumikalbum, mis hõlmab audio- ja videosalvestusi ajavahemikust 1991-2019. Samuti ilmus ansamblil singel pealkirjaga «Piisab-piisab»,  mille sõnad on kirjutanud Aavo Kuldsaar ning muusika autoriks on Meelis Sarv.

PööLoY GLääNZi koosseisu kuuluvad:

Erik Nisu - akordion,

Indrek Palu - viiul ja laul,

Raer Saar -  bass/kontrabass ja laul,

Veiko Merisalu - soolokitarr ja laul,

Meelis Sarv - akustiline kitarr ja laul,

Toomas Hindrichson - trummid ja laul.


Raili Lilleorg avaldas laulu, mis räägib oma mõtete tuulutamisest mere ääres

Noor muusik Raili on sel suvel avaldanud juba kaks laulu,  «Elades» ja  «Be Kind». Neiu kolmas lugu on pühendatud merele, mis on justkui hea sõber, kellele oma mõtteid jagada. Raili kasvas üles Tallinnas, kus meri oli tema igapäeva elu loomulik osa. Ülikooli minnes kolis neiu aga mere äärest ära Viljandisse, kus ta märkas, kui oluline oli tema jaoks tegelikult olnud mere lähedus.

Raili sõnul on just mereäärsed jalutuskäigud olnud suureks abiks mõtete korrastamise protsessis. Ta ütleb, et lai horisont aitab meeles pidada, kui pisikesed on tegelikult tema probleemid.

«Just Waves» sõnade ja muusika autoriks on laulja Raili ise. Loos teevad kaasa veel Marek Talts elektrikitarril, Oskar Ilves basskitarril ning Johannes Eriste trummidel. Salvestuse, kokkumängu ja lõppviimistluse eest hoolitses Johannes Ahun.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles