Sel nädalal saab Tartus veel kolmes Ahhaa teaduskohvikus silmaringi avardada

Tartu Postimees
Copy
Ahhaa teaduskohvik.
Ahhaa teaduskohvik. Foto: Laila Kaasik

Sel nädalal toimub Tartus veel kolm Ahhaa teaduskohvikut. Nende eesmärk on arutleda olulistel teemadel hubases õhkkonnas.

Teisipäeval kell 18–20 arutletakse lokaalis Vein ja Vine (Rüütli 8) selle üle, miks on viimasel ajal kliimakriis avalikkuse tähelepanu all. Mida ütlevad keskkonnateemade kohta poliitikud, mida teadlased? Vestlema tuleb Tartu ülikooli botaanika vanemteadur Aveliina Helm.

Kolmapäeval kell 18–20 saab kultuuriklubis Naiiv (Vallikraavi 6) kuulata, kuidas ja miks oleks vaja kasutada vihma- ja tormivett. Seda selgitab Tartu ülikooli loodusgegograafia ja maastikuökoloogia professor ja geograafiaosakonna juhataja Ülo Mander.

Neljapäeval kell 18–20 räägib Genialistide klubis (Magasini 5) Kristo Siig, kuidas ta hakkas tegema kiireid ja lõbusaid õppevideoid. Ingliskeelses Youtube'is on ohtralt selliseid kanaleid, mis pakuvad meelelahutuslikke ja samas harivaid videoid astrofüüsikast Ladina-Ameerika ajalooni. Eesti keeles on sellist infot pigem vähe ja Siig räägib, miks see neid vaja on. 

Sel nädalal toimuvad Ahhaa teaduskohvikud veel ka Tallinnas ja Haapsalus.

Rohkem infot: www.teadlasteoo.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles