Foto: kaua oodatud, kaunikene - Beglarishvili sai Eesti passi

Copy
Zaxara Beglarishvili Eesti Vabariigi passiga.
Zaxara Beglarishvili Eesti Vabariigi passiga. Foto: Facebook / FC Flora

Eelmise aasta lõpus nii kodakondsus- kui ka keeleeksami edukalt sooritanud gruusia päritolu jalgpallur Zakaria Beglarishvili sai pärast pikka ootamist kätte Eesti passi, kus kirjas ka uus nimekuju.

«Zaka tuli trenni sõpru tervitama, taskus üks väike üllatus! Paberimajandus on lõpuks läbi saanud ning meestel oli au tervitada täieõiguslikku eestlast ja uhket Eesti passi omanikku Zaxara Beglarishvilit! Palju õnne, Zaka!» õnnitles mängumehe kauaaegse koduklubi FC Flora Facebooki leht.

Eesti koondisse peatreener Karel Voolaid nüüd Soomes Seinäjokil pallivat poolkaitsjat aga veel kutsuda ei saa, sest riigi- ja jalgpallikodakondsus on kaks erinevat asja.

«Nüüd, kui kõik vajalikud dokumendid olemas, saame saata FIFA-sse taotluse ka tema jalgpallikodakondsuse muutmiseks. Teeme seda juba täna,» sõnas Eesti Jalgpalli Liidu avalike suhete juht Mihkel Uiboleht. «Kuna meil varasem taoline praktika puudub, ei oska ennustada, kui kaua see protsess aega võtab. Aga usun, et pigem saame viimase templi kiiresti kui aeglaselt –, eriti võrreldes sellega, kui kaua kogu see juhtum on kestnud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles