JK Welco treeningukompleks ootab jalgpalliliidu rohelist tuld

Kaspar Koort
, ajakirjanik
Copy
Kui kõik läheb plaanipäraselt, kerkib järgmiseks suveks ERMi lähedale kunstmuruväljakuga jalgpallikompleks.
Kui kõik läheb plaanipäraselt, kerkib järgmiseks suveks ERMi lähedale kunstmuruväljakuga jalgpallikompleks. Foto: Sille Annuk

Tartu linnavalitsus otsustas sõlmida Welco jalgpalliklubiga hoonestusõiguse seadmise lepingu Eesti Rahva Muuseumi vahetus läheduses asuvale Muuseumi tee 7 kinnistule. Welco soovib sinna rajada kunstmuruväljakust ja tribüünihoonest koosneva jalgpallikompleksi ning alustada ehitustööd juba järgmisel kuul, ent esmalt tuleb ära oodata Eesti jalgpalliidu (EJL) otsus klubi võetava laenu käendamise kohta.

Nimelt arvestatakse staadioni rajamise finantsplaanis kompleksi hinnaks 741 000 eurot, millest kunstmuruväljak maksab 291 000 eurot. Just kunstmuruväljaku kui ka jalgpalluritele kompleksi kõige olulisema rajatise ehitamise tarbeks soovib klubi võtta 300 000 eurot pangalaenu ning laenu käendamiseks on pöördutud EJLi juhatuse poole. EJLi avalike ja koostöösuhete osakonna juhataja Mihkel Uibolehe sõnul langetab juhatus otsuse lähipäevil.

Laenu kõrval arvestab klubi EJLi 100 000 euro suuruse investeeringutoetusega, samuti on olemas kinnitus, et Tartu linn rahastab staadionikompleksi ehitamist 2020. aasta eelarvest 75 000 euroga. Ülejäänud eelarve loodetakse kokku saada sihtotstarbelise sponsorluse, kaasava rahastuse, sponsor-bartertehingute ja kogukondliku ehitustegevuse abil.

Hoonestusõiguse seadmise lepingu kohaselt on Welco kohustatud kahe aasta jooksul projekteerima ja rajama kinnistule jalgpallitreeninguteks treeningkompleksi, mis koosneb kunstmuruväljakust ning tribüünihoonest (koos riietus- ja pesemisruumidega) ning rajama kompleksi kasutamiseks vajalikud tehnokommunikatsioonid, juurdepääsuteed, parklad ja haljastuse.

Kui pangalaenu käenduses saadakse EJLilt roheline tuli, on Welcol kindel plaan asuda kompleksi rajamisel otsustavalt tegutsema. Ehitust plaanitakse alustada oktoobris ning kompleks peaks valmima järgmise aasta juunis. Tartu linnale on kooskõlastamiseks ja ehitusloa väljastamiseks esitatud ka väljaku ja parkla ehituse projekt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles